FATİH Projesi'nde tabletler için imzalar atıldı

04 Aralık 2012 Salı 11:32
FATİH Projesi'nde tabletler için imzalar atıldı






ANKARA (CİHAN)- Eğitimde FATİH Projesi kapsamında, ekim ayında yapılan `Tablet Bilgisayar Donanım ve Yazılım Alımı´ ihalesini 18 milyon 624 bin TL'ye kazanan Vestel ile imzalar atıldı.

İmza atılması ile ilgili düzenlenen basın toplantısında, Vestel Dijital Üretim Sanayi A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Zafer Küçükateş ile Yenilik Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Koç, sözleşme imzaladı. Toplantıda konuşan Mustafa Koç, FATİH Projesi bünyesindeki 49 bin akıllı tableti, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Tablet dağıtımının pilot uygulaması, 11 ildeki 154 okulun 9. sınıf öğrencilerine olacak. 49 bin tabletin 13 bini öğretmenlere, 36 bini öğrencilere olacak. Öğretmenlere dağıtılacak olan tabletlerde klavye donanımı bulunurken, öğrencilerin tabletlerinde klavye yerine kalem bulunacak. Ayrıca, tabletlerin korunması için tabletlerle birlikte koruyucu kılıf da verilecek. İhaleyi 18 milyon 624 bin TL ile Vestel firmasının kazandığını açıklayan Yenilik Eğitim ve Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Koç, 13 firma ihaleye katıldı. 49 bin tablet dağıtımında, değerlendirme sonucu en uygun fiyatı veren firma Vestel oldu. dedi.

Vestel´in, ihaleyi kazanmasından memnun olduğunu belirten Vestel Genel Müdür Yardımcısı Zafer Küçükateş de daha önce ihalesini aldıkları 85 bin akıllı tahtanın tüm kurulumlarını gerçekleştirdiklerini kaydetti. FATİH Projesi'nin yerli sanayi ve teknolojisine katkı sağladığını vurgulayan Küçükateş, bu yüzden FATİH Projesi'ni önemsediklerini vurguladı. Mustafa Koç, konuşmasının sonunda, pilot uygulama sonunda tabletlerin bozulma ya da kırılma olasılıklarına karşı farklı uygulamalar gerçekleştireceklerini kaydetti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.