FBI, Murdoch'a yönelik soruşturma başlattı

15 Temmuz 2011 Cuma 15:23
FBI, Murdoch'a yönelik soruşturma başlattı






Şirket bünyesindeki News of the World gazetesinin, 11 Eylül saldırılarının kurbanlarının telefonlarını dinlemeye çalıştığı iddia ediliyor. Avustralya asıllı medya patronunun ABD'de News Corp grubu çatısı altında faaliyet gösteren başta Fox TV ve Wall Street Journal olmak üzere birçok medya şirketi bulunuyor. Aralarında Cumhuriyetçi Kongre üyesi Peter King ve Amerikan Senatosu ticaret komisyonu başkanı Jay Rockefeller'in de dahil olduğu birçok siyasetçi, Murdoch'un Amerika'daki gazetelerinin yasadışı dinleme olayına karışıp karışmadığı yönünde incelenmesini istemişti. Kongre üyesi King ayrıca, FBI Başkanı Robert Mueller'e bir mektup yazarak soruşturma talebinde bulunmuştu.Bu arada Murdoch, kendi gazetesi Wall Street Journal'a verdiği röportajda hakkındaki suçlamalara cevap verdi. News Corp şirketinin skandal krizini 'küçük hatalar' yapmasına rağmen çok iyi yönettiğini savunan medya patronu, FBI'ın soruşturma başlatmasına ilişkin ise Kötü giden birşey duyduğumda, o şeyi doğru yola koymak için mücadele veririm diye açıklama yaptı.Gelecek Salı günü İngiltere'deki meclis soruşturmasında ifade verecek olan Murdoch, İngiliz siyasetçilerin mecliste hakkında yaptığı suçlamaların külliyen yalan olduğunu öne sürdü.The Sun ve Sunday Times gazetelerinin bir önceki başbakan Gordon Brown'un kişisel bilgilerini legal yollardan edindiğini iddia eden Murdoch, The Sun gazetesinin İşçi Partisi liderinden desteğini çekmesinden sonra, o zamana kadar dostu olan Brown'un kendisine cephe aldığını savundu. Toplum nezdinde kendimizi temize çıkarmak ve şeffaf olmak çok önemli diyen Murdoch, İngiltere'deki gazetelerini satışa çıkaracağı yönündeki iddiaları yalanladı.

SUUDİ PRENS, NEWS CORP HİSSELERİNİ SATMIYOR
Öte yandan Rupert Murdoch dışında News Corporation'ın en büyük hissedarlarından biri olan Suudi Arabistan Prensi El Velid Bin Talal, hisselerini satma yönünde bir planı olmadığını ve News Corp'un iflas edeceğine inanmadığını söyledi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni olan ve Murdoch'un yakın arkadaşı olarak bilinen Prens El Velid Bin Talal'ın, News Corp'un hisselerinin yüzde 7'sinin sahibi olduğu ve 20 yıldan uzun süredir bu şirkette hissesi bulunduğu belirtiliyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.