Ferhat Tunç'un davası ertelendi

06 Aralık 2012 Perşembe 18:28
Ferhat Tunç'un davası ertelendi






MALATYA (CİHAN)- Tunceli'deki bir konuşmasında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanatçı Ferhat Tunç hakkındaki dava ertelendi.

Tunceli'de 1 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen İşçi Bayramı mitingine katılan Tunç hakkında, Malatya Özel Yetkili Savcılığı tarafından dava açılmıştı. MKP propagandası yapmak iddiasıyla Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Tunç, 27 Haziran 2012 tarihinde 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay´ın 3.Yargı Paketi kapsamında yeniden değerlendirilmek üzere iade ettiği dava, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yeniden görüldü. Duruşma Ferhat Tunç ve avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, davanın ertelenmesini kararlaştırdı.

Sanatçı Tunç, 3 yıl içerisinde aynı nitelikte başka bir suçtan ceza alırsa yargılama tekrar başlayacak. 3 yıl içinde benzer bir davada ceza kararı çıkmazsa dava düşecek.

Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Ferhat Tunç, bu kararın 3 yıl boyunca konuşma yasağı anlamına geldiğini belirtti. Tunç, Ben çok konuşan bir insanım, bu ülkede bu kadar sorun varken benim konuşmamam mümkün değil. Bu nedenle bana verilen bu karara itiraz ederek beraatimi isteyeceğim. dedi.

Bu arada, Ferhat Tunç'un duruşmasına ESP, EMEP, BDP, PSAKD, İHD üye ve yöneticileri ile HDK Malatya Yürütmesi de katılarak destek verdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.