FETÖ soruşturması; Altan kardeşler gözaltında

Amerika ve FETÖ destekli TARAF gazetesinin iki önemli ismi Ahmet Altan ve Mehmet Altan bu sabah gözaltına alındı.

10 Eylül 2016 Cumartesi 10:59
FETÖ soruşturması; Altan kardeşler gözaltında






FETÖ soruşturması; Altan kardeşler gözaltında

Türkiye'yi sarsan 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından iki ünlü gazeteci daha gözaltına alındı. FETÖ soruşturması kapsamında Mehmet Altan ile Ahmet Altan, İstanbul'da gözaltına alındı. Mehmet Altan ile Ahmet Altan'ın terör örgütü FETÖ bağlantıları ve 15 Temmuz darbe girişiminden sorgulanması bekleniyor. Bir dönem ABD destekli Taraf gazetesinde kamuoyunda infiale neden olan yalan ve provakatif haberlere ağırlık veren ekibi yöneten Altan'ların nasıl bir savunma yapacağı henüz bilinmiyor.
Ergenekon ve Balyoz davaları sırasında FETÖ'cü yapılanmanın uydurduğu delillerin haber yapılmasına öncülük eden taraf gazetesi, bir dönem sanki 'Bir başka ülkenin yayın organı' görüntüsü vermiş okurların da sert tepkisini çekmişti. Gazeteci yazar Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın İstanbul Vatan Caddesi'ndeki il Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldükleri belirtildi.


TUSKON'CULARIN SERBEST BIRAKILMASINA SAVCI İTİRAZ ETTİ

Bu arada iş dünyasının tanınmış isimlerinin FETÖ soruşturması kapsamında serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ünlü baklavacı Mehmet Nejat Güllü ile TUSKON Yönetim Kurulu üyesi Rana Açıkgöz’ün de aralarında bulunduğu 38 FETÖ/PDY şüphelisinin adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına itiraz etti

Dilekçede, şüphelilerin haklarında yeniden yakalama kararı çıkarılarak tutuklanmaları talep edildi. 3 hafta önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 80 şüpheliden 65’i tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, aralarında İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı, Aydınlı Grup Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ve ünlü baklavacı Faruk Güllü’nün de bulunduğu 27 şüpheli “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

KARAR 114 FİRARİ İÇİNDİ

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, yurtdışında bulunduğu tespit edilen 60 kişi ile adreslerinde bulunamayan ve aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral ile Prof. Dr. Osman Özsoy’un da bulunduğu 114 firari şüpheli hakkında, önceki gün nöbetçi sulh ceza hâkimliğince, ‘tutuklamaya yönelik yakalama’ kararı çıkarılmıştı.
Son Güncelleme: 10.09.2016 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.