FETÖ soruşturması; Ankara'da 60 bin şüphelinin ifadesi alındı

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Türkiye genelinde sürdürülen FETÖ'cü yapılanmaya karşı soruşturmalar sürüyor. Sadece Ankara adliyesinde 60 binden fazla şüphelinin sorgusunun yapıldığı açıklandı.

14 Ekim 2016 Cuma 10:31
FETÖ soruşturması; Ankara'da 60 bin şüphelinin ifadesi alındı






FETÖ soruşturması; Ankara'da 60 bin şüphelinin ifadesi alındı



Türkiye'yi sarsan darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalarda bugüne kadar 60 binin üzerinde şüpheli sorgulandı. Devam eden soruşturmalar nedeniyle savcıların ve adliye personelinin yükü daha da ağırlaşıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu kapsamında yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi, sınavlarda kopya çekilmesi, himmet yoluyla örgüte mali destek sağlanması ve FETÖ imamlarına yönelik soruşturmalarda yaklaşık 60 bin şüpheli sorgulandı.

Adliye kaynaklarında alınan bilgiye göre, darbe girişimi sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli 4 bin 582 asker hakkında işlem yapıldı. Bu askerlerden 2 bin 454'ü tutuklanırken, 553'ü hakkında adli kontrol işlemi uygulandı. Firari olan 214 asker ise aranıyor. Darbe girişiminin sivil ayağına yönelik yapılan soruşturmada ise örgütte imam, abi, abla oldukları iddiasıyla 126 kişi tutuklandı. 73 kişi hakkında adli kontrol işlemi uygulandı.

SINAV SORUŞTURMALARI SÜRÜYOR

FETÖ üyelerinin KPSS, askeri sınavlar, polis kolejine giriş sınavları gibi farklı birçok sınavda soruları çaldıkları ve kopya çektikleri iddiasıyla başlatılan soruşturmalar 20'yi buldu. Yapılan bu soruşturmalarda yaklaşık 55 bin şüpheli yer aldı. Sorgulanan şüphelilerden 60'sı tutuklanırken, 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Soruşturmalarda 60 binin üzerinde şüpheli sorgulanırken, devam eden soruşturmalar nedeniyle sayı giderek artıyor.

IŞİD ve PKK SORUŞTURMALARI DA SÜRÜYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Terör örgütleri IŞİD ve PKK'ya yönelik 7 farklı soruşturma sürdürülüyor. Bu kapsamda 46 şüpheli tutuklandı. Bunlar arasında Mart 2016'da Güven Park'ta PKK tarafında düzenlenen saldırı soruşturmasında 8 şüpheli, Şubat 2016'da Merasim sokak saldırısı soruşturmasında ise 15 şüpheli tutuklandı.


 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.