FIFA heyeti Hüseyin Avni Aker Stadyumu´nda incelemelerde bulundu

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:21
FIFA heyeti Hüseyin Avni Aker Stadyumu´nda incelemelerde bulundu






TRABZON (CİHAN)- Türkiye'de yapılacak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde FIFA heyetinin maçların yapılacağı statlardaki incelemeleri sürüyor. Heyet bugün de Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu´nda incelemelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) çalışanlarından oluşan 10 kişilik yerel organizasyon komitesi çalışanları eşliğinde stadı gezen 14 kişilik FIFA yetkilileri geniş çaplı incelemede bulundu. FİFA yetkilileri stadın tüm bölümlerini gezerek sürekli notlar aldı.

FIFA heyetinin incelemesinin ardından Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kınalı, FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, TFF Uluslararası Etkinlikler ve Dış İlişkiler Koordinatörü ve U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Direktörü Süheyl Önen, FIFA Organizasyon Komitesi üyesi ve U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Direktörü ve TFF Uluslararası Etkinlikler Sorumlusu İlker Uğur ve Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar´ın da katıldığı basın toplantısı yapıldı.

Vali Recep Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, Trabzon´un spor ve futbol şehri olduğunu belirterek, organizasyonun da başarılı bir şekilde gerçekleştirileceğine inandığını dile getirdi. Kzılcık, şampiyonanın Trabzon´un ve ülkenin tanıtımına da büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.

FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin ise şampiyonanın önemli bir organizasyon olduğuna vurgu yaptı. Trabzon´da da çok önemli karşılaşmalar oynanacağını anlatan Martin, Yarı final karşılaşmaları burada oynanacak. Geleceğin yıldızları Trabzon´a geleceği gibi ülkenin dört bir köşesinde de futbol coşkusu yaşanacak. Trabzonluların bu turnuvaya katkı yapmak için ne kadar coşkulu olduklarını gözlemledim. dedi.

Müsabaka biletlerinin FIFA ve TFF sitesi üzerinden satışa sunulduğunu anlatan Martin, tüm aileleri çocuklarıyla birlikte maçları izlemeye beklediklerini sözlerine ekledi.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Türkiye´de bu güne kadar yapılacak en önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Şampiyonanın yaklaşık 170 ülkede 500 milyon futbolsever tarafından takip edilmesinin beklendiğini anlatan Beyazlı, Şampiyona Türkiye´nin ve Türk futbolunun tanıtımı açısından da çok önemi bir fırsat. Ayrıca Türkiye´nin 2020 yılında almayı planladığı Avrupa Futbol Şampiyonasına da iyi bir referans olacağı düşüncesindeyiz. Şampiyonanın 7 ilde yapılacak olması bu şehirlerin tanıtımına da çok önemli katkılar sunacaktır. İfadelerini kullandı.

Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise 4 bin yıllık tarihi ile tarih, uygarlık ve spor kenti Trabzon´da böyle bir organizasyonun yapılacak olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar da kulüp olarak organizasyona ellerinden gelen katkıyı vermenin gayeti içerisinde olacaklarını söyledi.

Daha sonra, turnuvanın maskotu Kanki ve FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin tarafından, maç için hazırlanan ilk bilet ve maçlarda kullanılacak top Vali Recep Kızılcık ve Belediye Başkan vekili Seyfullah Kınalı´ya takdim edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.