FIFA yetkilileri Kamil Ocak Stadı'nda incelemeler yaptı

06 Aralık 2012 Perşembe 12:07
FIFA yetkilileri Kamil Ocak Stadı'nda incelemeler yaptı






GAZİANTEP (CİHAN)- Türkiye'de yapılacak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde FIFA yetkilileri maçların yapılacağı statlardaki incelemeleri sürüyor. Maçların oynanacağı illerden biri olan Gaziantep´e gelen 26 kişilik heyet, Kamil Ocak Stadı´nda incelemelerde bulundu.

FIFA yetkilileri U20 Dünya Kupası öncesinde maçların oynanacağı stadlarda son kontrollerini yaptı. Sabah saatlerinde Kamil Ocak Stadyumuna gelen heyet, stadın tüm bölümlerini gezerek eksiklikleri not aldı. FIFA heyetinin incelemesinin ardından FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, FIFA Organizasyon Üyesi ve U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Koordinatörü Süheyl Önen, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yahya Şahan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rhiannon Martin, Gaziantep´te bulunmaktan duydukları mutluluğu belirterek, son çalışmalar için geldiklerini ifade etti. Çeşitli kategorilerde incelemelerin yapıldığını vurgulayan Martin şunları kaydetti:

Öncelikle FIFA olarak Gaziantep´te bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Turnuvaya ev sahipliği yapacak statlardan olan Kamil Ocak Stadyum´undaki son denetlemeleri yapmaya geldik. Biletleme, pazarlama, medya alanları, televizyon yayını, çim uzmanları gibi çeşitli kategorilerde stadyum şuanda denetleniyor.

Ben de turnuva boyunca tüm Gaziantep halkının tribünleri doldurmasını bekliyorum. Çok coşkulu bir futbol ortamına çevirmelerini bekliyorum. FIFA U20 Dünya Kupası, FIFA´nın maç takvimine önemli bir yer tutuyor. Aynı zamanda´da FIFA´nın ikinci büyük organizasyonu. Geleceğin yıldızları yazın burada olacak. Bu şehirlerden biri de Gaziantep. Ben buradan tekrar tüm Gaziantep şehrine teşekkür etmek istiyorum.

Süheyl Önen, stattaki eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını ve bu çalışmaları incelemek için Gaziantep´e geldiklerini kaydetti. Önen, şöyle konuştu:

FIFA´daki arkadaşlar uygulamayla ilgili eksiklilikleri şey yapıyorlar. Alt yapı ile ilgili olan şeyler bitti çalışmalar. Zaten bildiğiniz gibi burada eksik olan şeyler inşaat işleri yapılıyor. Bugün sebebi ziyaretimizin amacı odur. Bizim bir tek beklentimiz var. Stadın dolması seyircilerle ve bu güzel organizasyonu Gaziantepli futbolseverlerle birlikte yaşamak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen ise belediye olarak taraftar ve sponsorluk konusunda destek vereceklerini, organizasyonun kentte yeni bir çığır açacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından organizasyon maskotu olarak seçilen ''Kanki'' Gaziantepli yöneticilere FIFA U20 bileti ve futbol topu hediye etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.