Fikirtepe'de dönüşüme direnen 43 inatçı vatandaş var

İstanbul Fikirtepe'de, kentsel dönüşüme karşı direnen Alaadin Demirel'in yanı sıra 43 kişiye daha kamulaştırma için tebligat gönderild

21 Temmuz 2014 Pazartesi 14:40
Fikirtepe'de dönüşüme direnen 43 inatçı vatandaş var






Fikirtepe'de dönüşüme direnen 43 inatçı vatandaş var


İstanbul'un deprem felaketi öncesi büyük umut bağladığı kentsel dönüşüm için Fikirtepe'de hak ettiğini alamadığını ileri süren 43 vatandaş direniyor. İstanbul Fikirtepe'de, kentsel dönüşüme karşı direnen Alaadin Demirel'in yanı sıra 43 kişiye daha kamulaştırma için tebligat gönderildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe için aldığı 'acele kamulaştırma' kararının ardından firmalarla uyuşmazlık yaşayan vatandaşlara tebligatlar, valilik kanalıyla gönderilmeye başlandı.

Yapı adasında tek başına kalan Alaadin Demirel'in yanı sıra aynı bölgede 43 kişiye daha tebligat gönderildi.  Bakanlığın yanı sıra bir inşaat firması da vatandaşlara tebligat gönderdi.

Anlaşma sağlanamaması halinde acele kamulaştırma işlemlerinin başlatılacağının belirtildiği metinde 15 gün içerisinde “sözleşme imzalamaya davet ettiğimizi aksi halde acele kamulaştırma işlemlerinin başlatılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bilgi verileceğini ihtaren bildiririz" ifadelerine yer verildi.

9 Mayıs 2014 tarihinde alınan “acele kamulaştırma” kararı gereği, hak sahiplerinin tebligat gönderilmesinden itibaren 15 gün içerisinde firmalarla uzlaşması, uzlaşılmaması halinde acele kamulaştırma yapılması bekleniyor.

Fikirtepe ve Dumlupınar mahalleleri ile Eğitim ve Merdivenköy mahallelerinin bir kısmını kapsayan kentsel dönüşüm projesi toplamda 1340 dönüm (134 hektar) alanı kapsıyordu.

31 dönümlük arazide tek başına kalarak sembol haline gelen Alaattin Demirel yapılan tebligatlarla ilgili olarak, “Kendilerine göre ortadan kaldırılacak sorunu küçültüp bir kişiye indirgeyerek onu da ezmeye, hedef göstermeye çalışıyorlar” dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.