Fındık üreticisi kayıt yaptırmazsa, destek alamayacak

04 Aralık 2012 Salı 11:53
Fındık üreticisi kayıt yaptırmazsa, destek alamayacak






ORDU (CİHAN)- Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, fındık üreticilerini uyardı. Alan bazlı gelir desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin başvuru için bir ayları kaldığını hatırlatan Avcı, özellikle Çatalpınar ve Gürgentepe ilçe sakinlerinin bir an önce işlemlerini yapması gerektiğini belirtti. Ordu Merkez'de ise halen 4 bini aşkın üretici işlemlerini yaptırmamış gözüküyor.

Alan bazlı gelir desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin başvuru için bir ayları kaldığını hatırlatan Avcı, Ordu Merkezdeki 14 bin 80 üreticiden yaklaşık 5 bin'inin şu ana kadar kayıtlarını yaptırmadıklarını söyleyerek, Çiftçi kayıt sistemine başvurmayan üreticilerimizin alan bazlı gelir desteğinden yararlanma şansı yok. Biliyorsunuz çiftçi kayıt sisteminin süresi 2012´nin aralık ayının son günü sona eriyor. Üreticilerimizin çoğunluğu müracaat etmişse de, yaklaşık 4-5 bin üretici hala müracaat etmiş değil. dedi.

Tarım Bakanlığı´nın Ziraat Odaları´na gerekli tebligatı yaptığını ifade eden Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı, üreticilerin 31 Aralık 2012 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiğini belirterek, Tarım Bakanlığı ilgili mercilere gerek tarım il ilçe müdürlüklerine gerekse bizlere gerekli olan yazıyı gönderdi. Yani alan bazlı gelir desteğinin devam edeceğini fakat kriterlerinde bazı değişiklikler yapıldığını belirtti. Mutlaka üreticilerimizin 31 Aralık´a kadar üreticilerimizin müracaat etmesi gerektiği konusundaki uyarılarını bize iletti. Gübre mazot desteği almayanlar alan bazlı destekten yararlanamayacak. diye konuştu.

Avcı, uyarılarını özellikle ilçelere yöneltti. İlçelerde başvuru yapmayan üretici sayısının fazlalığına dikkat çeken Başkan Avcı, Çatalpınar ve Gürgentepe ilçelerindeki üretici başvurularının bu güne kadar alınmadığını, belirterek, Kaldı ki müracaat etmeme noktasında ilçelerde bu oran daha yüksek. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız il koordinasyon toplantısında iki tane ilçemizden, Çatalpınar ve Gürgentepe İlçelerimizden bu yönde bir şikayet geldi. Buralardaki ilçe müdürlükleri ikisini bir yapacağız diye üreticilerimizin işlemlerini bugüne kadar yapmamışlar. Bu sön derece yanlış. Çünkü önümüzde sadece 1 aylık bir süremiz var. Geri sayım başladı. ifadelerini kullandı.

Avcı'ya göre bazı üreticiler Ziraat Odası aidatları nedeniyle erken başvurudan kaçınıyor. Avcı, İşin doğrusu aidat borcundan kaçan üreticilerimiz var. Üreticiler ne kadar kaçsa da bu aidatların bir yolla tahsil edilecektir, lütfen son güne bırakmadan başvurunuzu yapın. diye konuştu
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.