Fiziksel Engelliler Derneği, üyelerini sevindirdi

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:34
Fiziksel Engelliler Derneği, üyelerini sevindirdi






ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Fiziksel Engelliler Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde üyelerine bot ve tekerlekli sandalye dağıttı.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği bahçesinde düzenlenen törende dernek üyelerine 210 adet bot dağıtımı gerçekleştirildi. Düzenlenen kursları bitiren 19 kursiyere sertifika töreni öncesinde ilk konuşmayı Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk yaptı. Şentürk konuşmasında amaçlarının engellilere balık tutmayı öğretmek olduğunu söyledi. Bugüne kadar 200 den fazla engelliye iş imkânı sunduklarını söyleyen İsmail Şentürk, bu konuda kendilerine yardım eden herkese teşekkür ettiğini söyledi.

ENGELLİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK İSTİYORUZ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, burada yaptığı konuşmada, Devletin sosyal sorumluluk anlayışında kendi içerisindeki ihtiyaç sahiplerine ihtiyacını vermesinin ötesinde, bu ihtiyacını kendisinin nasıl karşılayacağını öğretmek olduğunu söyledi. Bunun bir nevi 'Balık Tutmayı Öğretmek' olduğunu ifade eden Candan, Kimse engelli olmayı kendisi tercih etmedi. Ama Devlet olmanın da bir gereği vardır. Bunu en ideal biçimde engelini aşacak gerekli kabiliyeti ve özelliği öğretmektir. Şu anda da Devlet olarak yapmaya çalıştığımız bu. Mümkün olduğunda daha çok engellinin önündeki engelleri kaldırmak, bunun için yasal düzenlemeleri yerine getirmek, bunun yanında da diğer türlü tekerlekli sandalye veya meslek kursları gibi eğitimler vermektir. Bu işi en güzel ifa edenlerden biri de Sayın Dernek Başkanı İsmail Şentürk´tür. Çok güzel işler başardığını görüyoruz. Özveriyle çalışıyor. Kendi engeline rağmen bunu hiç görmeden bu kadar organizasyonu yapmak, engelli olmayan bir insanımızdan daha başarılı olduğunu görmek bizi daha çok memnun ediyor. Başarılarının devamını diliyorum.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kursu bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi. Törenin sonun da ise daha önce belirlenen 210 üyeye bot dağıtıldı.

Ereğli Fiziksel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Karadeniz Bölge komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Genç, TSO Meclis Başkanı Zeki Us, İşkur İlçe Müdürü Ayfer Yılmaz, Erdemir kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, denek yöneticileri, engelliler ve yakınları katıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.