Flaş Flaş Flaş, Erdoğan: 15 dakika kalsaydım öldürülecektim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geleceğine kast eden darbe sürecinde 15 Temmuz gecesi yaşananları ilk kez anlattı. Erdoğan '15 dakika geç kalsaydım öldürülecektik' dedi.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 23:21
Flaş Flaş Flaş, Erdoğan: 15 dakika kalsaydım öldürülecektim






Flaş Flaş Flaş, Erdoğan: 15 dakika kalsaydım öldürülecektim

Son Dakika Haberleri, Askeri darbe gecesi yaşananları ilk kez anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Eğer Marmaris'ten 15 dakika daha geç çıksaydım öldürülecektim' dedi. Erdoğan darbe girişimi gecesi darbecilere açıkça destek veren Amerikan CNN International kanalında yaptığı konuşda havada geçen süreci anlatırken bulunduğu uçakla istanbul arasındaki iletişimin sık sık kesildiğini söyledi. Müritler Cuntası'nın ilk hedef olarak Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otel olarak seçilmişti

GÜLEN'İN İADE SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'a verdiği mülakatta darbe girişimini değerlendirdi ve Gülen'in iadesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CNN International'a darbe girişimine ilişkin mülakat verdi. Erdoğan'ın bu akşam Yıldız Mabeyn Köşkü'nde CNN International'a yaptığı açıklamaların satır başları şöyle:

İDAM CEZASI TARTIŞMASI

TBMM'den idam cezası kararı çıkarsa altına imzamı atarım. Burada bir vatana ihanet suçu var ve idam talebi hükümetimiz tarafından asla geri çevrilemez.

15 TEMMUZ GECESİ YAŞANANLAR

Marmaris'te 15 dakika daha kalsaydım öldürülecektim. An be an her şeyden haberim vardı. Atatürk Havalimanı'nda kontrol kulesinin kontrolünü ele geçirmişlerdi. Telefonda İstanbul'dan Emniyet Müdürü'ne, darbecilerin buradan boşaltılması emrini verdim. Havalimanındaki darbecilerin temizlenmesini emrettim. Havada olduğumuz için bazı iletişimsizlikler oldu. Pilota ne kadar havada kalabileceğimizi sordum, 3-4 saat kalabileceğimizi söyledi. F-16 uçaklarıyla ses hızının ötesinde uçuş yaptılar, biliyorsunuz bir sonik patlama oluşur ve bomba olarak algılanabilecek bir durumdur. Böyle bir ortamda oraya geçtik ve halkla oraya geldik.

Bunlar dediğim gibi ne yazık ki asparagas ve yanlış yönlendirme, böyle bir şey planlanır mı? Bu kadar sivilin hayatını kaybetmesine göz yumulur mu? Bu insan vicdanına sığar mı? İnsan böyle bir şey yapabilir mi? Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının böyle bir şeyi kabul etmeleri mümkün olabilir mi? Çok açık bir şekilde söylüyorum, bugüne kadar silahsız görüntü veren bu güruh artık silahlı olarak ortaya çıkmış ve herkes de bunun gerçek olduğunu görüyor.
 
GÜLEN'İN İADESİ

Sözlü olarak Başkan Obama'ya ifade etmiştim, ancak bu hafta resmi talebimiz ABD'ye gönderilecektir.
Çok basit, zaman zaman ben açıkladım, öncelikle biz resmi iade talebimizi yapacağız. Olumlu cevap gelmediği takdirde, yarın öbür gün Türkiye'de suçlu telakki ettiği birini isteyecek olursa ben Cumhurbaşkanı olarak onay vermem. Suçluların iadesi anlaşması var aramızda, ben size veriyorum, siz neden vermiyorsunuz? ABD böyle bir teröristi ülkesinde bulundurmamalıdır.
Son Güncelleme: 20.07.2016 10:47
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.