Flaş Flaş Flaş, OHAL ilan edildi... OHAL nedir

15 Temmuz sonrası olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu'ndan Türkiye genelinde 3 ay boyunca Olağanüstü Hal ilan edilmesi kararı çıktı. Karar cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı...

20 Temmuz 2016 Çarşamba 23:22
Flaş Flaş Flaş, OHAL ilan edildi... OHAL nedir






Flaş Flaş Flaş, OHAL ilan edildi, OHAL nedir?


15 Temmuz sonrası olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu'ndan Türkiye genelinde 3 ay boyunca Olağanüstü Hal ilan edilmesi kararı çıktı. Karar cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı...

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

OHAL NEDİR?

Olağanüstü Hal Uygulaması Anayasa'nın 120. Maddesi uyarınca Milli Güvenliğini ve Ülke Bütünlüğü'nü tehdit eden gelişmeler karşısında MGK tavsiyesi ve Cumhurbaşkanlığı'nın onayı ile Bakanlar Kurulu'na tavsiye edilir.
Bakanlar Kurulu bu tavsiye doğrultusunda en uzun 3 ay olmak kaydıyla Olağanüstü Hal Uygulaması'nı yürürlüğe koyabilir.
Uygulama polis ve OHAL kapsamında görev yapan askeri birliklere arama, gözetme, gözaltına alma hakkı veriyor. Makul Şüpheli kavramı yerine 'Tehdit' görülen STK, Siyasi Partilerde arama imkanı veriyor. OHAL kapsamında valiler ve yerel yönetimlere de geniş güvenlik yetkileri veriliyor..

'15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından MGK ve Bakanları Kurulu toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor:
Ülkemizin milletimizin gözbebeği olan TSK'da kümelenmiş bir gurup darbe girişimi başlatmıştır. FETÖ ütyesi oldukları anlaşılan bu grup devlete ve millete karşı saldırıya geçmiştir. TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve çeşitli yerler saldırı altında kalmıştır.

Hamd olsun bu teşebbüs amacına ulaşamamıştır. Darbecilerin silahları da tankları da milletimiz karşısında işe yaramamıştır. Milletimiz Menderes'e sahip çıkamama üzüntüsünü sürekli yaşamıştır. 15 Temmuz 2016 tarihi bu kötü gidişe dur denilen bir dönüm noktası olmuştur. Ülkemiz tarihinde ilk defa milletimiz tarafından bir darbe girişimi engellenmiştir. 1536 masum vatandaşımız yaralanmıştı. Darbe girişimin haber alındığı andan itibaren Emniyet teşkiltamızla Başbakanımızla yakın çalışma içinde oldum.

3 AY SÜREYLE OHAL KARARI

Bugün önce MGK'yı topladık ardından Bakanlar Kuruluu toplantısını gerçekleştirdik. MGK sonrasında ülkemizde Anayasamızın uyarınca OHAL ilan edilmesi hükümete tavsiye etme kararı aldık. Türkiye'de 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesine kararı alındı. Bu uygulama özgürlüklere ve hukuka karşı değildir. Darbe girşimi kimlerin hukuk devletinin yanında olduğunu kimlerin darbecilerin yanında olduğunu gösterdi.

HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARA RAHMET DİLEDİ

Önüne arkasına bakmadan paletlerin altına yatan 32 yaşındaki bir bayan şehadete yürüyor. Bunlar bu denli vahşi. Durmadılar ama milletim de durmadı. Saatlerce bulundağu yerleri terk etmeyen vatandaşların her biri İstiklal Harbi torunları olduğunu kanıtladılar. Darbe girişiminin bastırılmasının ardından günlerdir demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımızın her biri tarihe altı harflerle adlarını yazdırdıklarını bilmeli. Kendilerine 'emir bizdedir' diyenleri alnından vuran ve kendisi şehit düşen kardeşimi de buradan anıyorum. Milletimizin yanında olanlara teşekkür ediyorum Darbecilerin karışısında olan tüm medya kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin yaşadığı tehditle mukayese edilemeyecek küçük ölçekteki olaylara karşı bu kararları alan AVrupa'nın bu kararı eleştirme hakkı yoktur.
S&P kredi notunu değiştirmiş. Türkiye ile senin ne alakan var. Türkiye senin üyen değil. Şuanda siyasi bir karar açıklıyor kendine göre. Bizimle hiç uğraşma. Kararlı bir şekilde yatırımlarımıza nasıl devam edeceğimizi göreceksin. Sizin gücünün bizim bu yatırımları yapmamamıza yetmez. Bütün bu açıklamalar Türkiye gerçeklerini yansıtmıyor. Farklı bazı adımlar atmaya da yönelirler. Bu süreçte Türkiye, ekonomideki reformalarını kesintisiz sürdürürecektir.
 
Son Güncelleme: 21.07.2016 12:41
Anahtar Kelimeler:
OHAL Nedir?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.