Fransa kaçak göçmenlere oturma iznini tartışıyor

29 Kasım 2012 Perşembe 18:20
Fransa kaçak göçmenlere oturma iznini tartışıyor






PARİS (CİHAN)- Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls'ın açıkladığı ve Pazartesi günü yürürlüğe girmesi beklenen kaçak göçmenlere oturum hakkı tanıyan yeni uygulamaya muhalefet tepki gösterdi.

Aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) lideri Marine Le Pen, hükümetin yeni düzenlemesiyle işsizliğin dahada artacağını belirterek bu gevşekliğin devletin ekonomi politikasındaki sorumsuzluğun göstergesi olduğunu söyledi.

Anamuhalefet partisi Halk Hareketi Birliği Jean François Cope, Manuel Valls'ın açıklamalarını eleştirerek hükümetin göçmen politikasının tamamen hatalarla dolu olduğunu belirtti. Cope, suç oranlarının Ekim ayı itibariyle yüzde 9 arttığına da atıfta bulundu.

Sol Parti'den yapılan açıklamada ise hükümetin uygulamasının yetersiz olduğu ifade edildi. Altı aylık bir çalışmanın sonucunu hayal kırıklığı olduğunu öne süren Sol Parti, bunun Nicolas Sarkoz'nin politikalarının devamı olduğunu vurguladı. Yapılan açıklamada göçmenlerle işsizlik arasında bağlantı kurulmasının yanlış olacağının altı çizildi.

Manuel Valls, Ekonomik krizin olduğu bir dönemde1981 ve 1997'deki gibi bütün kaçaklara oturum izni verilmesini bizden kimse beklemesin. diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın seçim vaatleri arasında da yer alan kaçak göçmenlere oturma hakkı, 5 yıldır Fransa'da yaşayan ve bu sürenin en az 8 ayını çalışarak geçiren kaçakları kapsıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.