Fransa´da Noel Baba okula alınmadı

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:46
Fransa´da Noel Baba okula alınmadı






PARİS (CİHAN)- Fransa´nın Montargis bölgesinde bulunan Grand Clos Anaokulu, Aralık ayında okullarda gelenek haline gelen Noel Baba ziyaretini, eğitimde laiklik ilkesine aykırı olduğu nedeniyle kabul etmedi.

Müslüman ailelerin daha önce konuyla ilgili okul yönetimine şikayette bulunduğu belirtilirken, okul müdürü de geçen yıllarda Müslüman velilerin Noel Baba ziyaretinin olduğu gün çocuklarını okula göndermemelerinin alınan kararda önemli rol oynadığını söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Montargis Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Paul Fonteneau, okulun aldığı kararı eleştirerek Neol Baba'nın Hristiyanların dini bayramına eklenmiş ticari bir sembol olduğu yönündeki eleştirilerin anlaşılabilir olacağını, fakat laikliğe aykırı olduğu yönündeki tutumun hiçbir anlam ifade etmediğini belirtti. Fonteneau okul yönetimine bu konuda bir yazı gönderildiğini açıkladı.

Montargis Milli Eğitim Müdürü Denis Toupry de Noel Baba´nın din ile ilişkilendirilmesinin yorum hatası olduğunu söyledi. Okulun bu kararı vermesinde birkaç ailenin şikayetini sebep göstermesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, dini bir nedenden dolayı bu kararın alınmış olduğuna inanmadığını ifade etti. Ayrıca Toupry, Müslümanları Noel Baba'ya karşı göstermenin de yanlış olacağını söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.