Fransada soygun yaptı Kapıkule'de yakalandı

Fransa'da bir banka nakil aracını soyarak Türkiye'ye kaçan Fransız kadın ve sevgilisi Kapıkule Sınır Kapısı'nda yakalandı.

23 Ekim 2014 Perşembe 00:01
Fransada soygun yaptı Kapıkule'de yakalandı






Fransada soygun yaptı Kapıkule'de yakalandı

Fransa'da bir banka nakil aracını soyarak Türkiye'ye kaçan Fransız kadın ve sevgilisi Kapıkule Sınır Kapısı'nda yakalandı.
Fransa’da banka ve şirketlere para nakli yapan Loomis şirketi çalışanı bir kadın görevli, firmanın 10 Ekim 2014 tarihinde başkent Paris’in banliyösü Arcuil’de para nakli sırasında 256 bin euro’yu çantasına kaydırma yoluyla aktarıp ortalıktan kaybolduktan sonra Türk sevgilisiyle Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 13 Ekim 2014 Pazartesi günü Türkiye’ye giriş yapmak isterken üzerlerinde yapılan arama sonucu 245 bin Euro ele geçirildiği açıklanmıştı. Olayla ilgili olarak Türk basınında yer alan habere gore, Paraları Türkiye’ye sokabilmek için kıyafetlerinin çeşitli yerlerine gizleyen şüphelilerin yöntemi gümrük memurlarını da şaşırttığı kaydedilmişti.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak için gelen arabayı Türk E.S.’nin kulandığı, Fransız uyruklu N.T. adlı kadının ise yolcu olarak bulunduğu kaydedilen haberde, Fransa plakalı otomobil, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince şüphe üzerine X-RAY taramasına sevk edilmiş. Araçta herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, E.S. ve N.T.’nin yapılan üst aramasında üzerlerine gizlenmiş 245 bin euro nakit para ele geçirildiği belirtilmişti. Gözaltına alınan E.S. ve N.T., ifadelerinin ardından Edirne Adliyesi’ne sevk edildiği ve sorguları tamamlanan 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 245 bin Euro’ya el konulurken haklarında Soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Edirne sınır kapısında yakalanan 245 Euro ile ilgili olrakak Radyo Europe 1, Türk polisinin, üzerlerinde 245 bin euro nakit parayla yakaladığı E.S ve N.T ‘nin tutukladıklarını duyurdu. Radyo’nun haberine göre Para nakliye aracından N.T tarafından kaydırma yoluyla çantasına aktardığı 256 bin euro’nun kaybolmasının ardından kaybolan Loomis çalışanı bayan görevli ve Kürd asıllı Erkek arkadaşının Fransa’dan Türkiye sınırına kadar durmaksızın yol kadetmiş olabilecekleri yorumunda bulunan Radyo Europe 1 olayın örgüt bağlantısı olup olmadığı üzerine araştırma başlatıldığını Fransa'da hakkında dava açılan Loomis çalışanı ve üzerinede para yakalanan Türk pasaportlu arkadaşının gelecek günlerde iade edilebileceğini duyurdu. Kaynak Hodrimeydan.net
Son Güncelleme: 23.10.2014 00:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.