Fransız hükümetinden Bakan Eker´e şövalye nişanı

04 Aralık 2012 Salı 14:50
Fransız hükümetinden Bakan Eker´e şövalye nişanı






ANKARA (CİHAN)- Fransa Tarım Bakanlığı tarafından 1883 yılından bu yana verilen 'Tarım Alanında Şövalye Liyakat Nişanı´na (Chevalier dans I´Ordre du Merite Agricole)' bu yıl Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker layık görüldü.

Tarım alanında emeği geçenlerin çabalarını artırmak ve bu yöndeki çalışmaları ödüllendirmek amacıyla 129 yıldır uygulanan Şövalye Liyakat Nişanı, üretime katkı sunanlara veriliyor. Dönemin Tarım Bakanı Jules Meline tarafından, milli servetin önemli bir parçası olan tarım alanında verilen hizmetlerin altını çizmek amacıyla başlatılan Liyakat Nişanı, 129 yıldır Türkiye´ye ilk kez veriliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'Tarım Alanında Şövalye Liyakat Nişanı'na, 2011 yılında düzenlenen G20 Bakanlar Toplantısı'nda önemli kararların alınmasında oynadığı etkin rol nedeniyle layık görüldü.

Tarım Alanında Şövalye Liyakat Nişanı; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker´e, Fransa´nın başkenti Paris´te 7 Aralık´ta düzenlenecek törenle Fransa Tarım Bakanı Stephane Le Foll tarafından verilecek.

Liyakat Nişanı için Paris´e gidecek olan Türk heyeti ile Fransa Tarım Bakanlığı arasında, Türkiye-Fransa Tarım Yürütme Komite Toplantısı yapılacak. Bakan Eker ile Fransa Tarım Bakanı Stephane Le Foll, ayrıca, iki bakanlık arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayan iyi niyet beyanını imzalayacak.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.