Fransız milletvekilleri:Nobel Barış ödülü Malala'ya verilsin

06 Aralık 2012 Perşembe 16:12
Fransız milletvekilleri:Nobel Barış ödülü Malala'ya verilsin






PARİS (CİHAN)- Fransız milletvekilleri, Nobel Barış Ödülü´nün Pakistanlı Malala Yousafzai verilmesi için imza kampanyası başlattı. 150 milletvekilinin destek verdiği bildiride, Malala´nın saldırıya uğradığı 9 Ekim 2012 tarihinin dünyada kız çocuklarına uygulanan ayrımcılığa karşı savaşta yeni bir milat olabileceği belirtildi.

Bildiride Malala´nın savunduğu değerlerin Pakistan´ın sınırlarını aştığının da altı çizilirken Malala'nın genç yaşına rağmen dünyada uygulanan ayrımcılığa karşı sembol isim haline geldiğine vurgu yapıldı. Malala´ya verilecek ödülün de dünyada kızlara karşı uygulanan ayrımcılıkla mücadeleye ivme kazandıracağına atıfta bulunuldu.

Pakistan'da kızların okula gitmesi için kampanya yürüten 14 yaşındaki Malala Yusufzai, 9 Ekim´de Taliban militanlarının saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.