Fuat Avni hesabına ne oldu? Fuat Avni nerede

Seçimlerden sonra takipçilerine Taksim'de çay ısmarlama sözü veren Fuat Avni ortadan kayboldu. Fuat Avni hesabı konusundaki bilgileri ise ABD koruma altına aldı

25 Aralık 2015 Cuma 10:00
Fuat Avni hesabına ne oldu? Fuat Avni nerede






Fuat Avni hesabına ne oldu? Fuat Avni nerede

Hükümete ve siyasilere yönelik adeta psikolojik savaş yürüten 'Fuat Avni' sosyal medya hesabını bir süredir kullanmıyor. Bir süredir sessizliğe gömülen Fuat Avni'nin bazı yerel medya sitelerine ait hesaplardan mesaj servis ettiği ortaya çıktı. İddiaya göre 'Fuat Avni' mesajlarının kaynağı anlaşılmasın diye yerel haberlerin verildiği bir başka hesap üzerinden gizlice servis ediliyor.

AMERİKA HESAPLA İLGİLİ BİLGİLERİ KORUMAYA ALDI

Hükümet ve Cumhurbaşkanlığı' na yönelik iftira tweetleri atan 'Fuat Avni' iyice köşeye sıkıştı. Paralel Çete'nin psikilojik harp maşası 'Fuat Avni'nin izi ABD'ye kadar sürülmüştü.

ABD'li yetkililerin hesabı kullanan kişi ya da kişilere ilişkin bilgileri vermemesi nedeniyle uzun süre açık kalan hesabın 1 Kasım'dan sonra geri plana çekildiği ortaya çıktı. Daha önce bu hesap üzerinden atılan iftiralar, yine tespit edilen bir başka hesap üzerine kaydırıldı. Ancak aynı kaynak olduğu anlaşılmasın diye bu yeni hesapta 'yerel' bazı haberlere de da yer verildiği tespit edildi. 'Fuat Avni'nin 'kısmen deşifre' olması ve haber alma kaynaklarının azalmasının da bu değişiklikte etkili olduğu kaydedildi.

SORMAYIN BİLMEYİZ CEVABI VERİLDİ

'Fuat Avni' hesabından, seçimlere yönelik iddiaların hiçbiri tutmayınca muhalefetten de 'Fuat Avni'yle ilgili çok tepki geldi. Atılan iftiralarla ilgili yapılan suç duyuruları ve açılan soruşturmalar nedeniyle Türkiye sınırları içinde gerekli çalışmayı yapan güvenlik birimleri, yurt dışında anlaşmalı bazı ülkelerden de yardım alıyor. Ancak çalışmaların özellikle ABD ile yapılan görüşmelerde olumsuz sonuçlandığı öğrenildi. Son olarak 'Fuat Avni' hesabı ile ilgili bilgi talebinde bulunan ve görüşmeler yapan güvenlik birimlerine, muhataplarından "Sormayın, bilemeyiz. Onu bilmemiz mümkün değil" yanıtı verildi. (Kaynak Sabah Gazetesi)
Son Güncelleme: 25.12.2015 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.