Funda Arar konseri öncesi feci kaza, 25 yaralı var

Funda Arar konseri için yola çıkan üniversiteli öğrencileri taşıyan midibüs kaza yaptı, 5'i ağır 25 yaralı var

23 Eylül 2014 Salı 21:44
Funda Arar konseri öncesi feci kaza, 25 yaralı var






Funda Arar konseri öncesi feci kaza, 25 yaralı var


Bülent Ecevit Üniversitesi’nin merkez kampüsünde düzenlenen Funda Arar konserine gitmek için Ereğli’den hareket eden üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 5’i ağır 25 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Zonguldak-Ereğli karayolunun Terzi köyü yol ayrımı mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün ismi alınamayan 06 JRK 90 plakalı kamyonet yolun kaygan olması nedeniyle devrildi. Kamyonetin arkasından gelen ve içerisinde 27 üniversite öğrencisinin bulunduğu Hanifi Aslan idaresindeki 67 EV 623 plakalı midibüs de duramayarak devrildi. Midibüsün devrilmesi ile birlikte 4 öğrenci camdan fırlayarak midibüsün altında kaldı. 4 öğrenci midibüsün altından Zonguldak AFAD ile Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından çıkartılarak ambulanslarla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Araştırma hastanesine kaldırılan Mustafa Atmaca, Sezai Gülenoğlu, Ramazan Onaylı ve Gürben Bektaş’ın durumlarının ağır olduğu öğrenilirken, kazada yaralananlardan 11’i özel hastanelere 9’u ise Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ereğli’deki özel bir hastaneye kaldırılan yaralılardan Cenkay Durmuş’un da durumunun ağır olduğu öğrenilirken, Ereğli’deki hastanelere kaldırılan diğer yaralıların isimleri şöyle: Ali Haydar Doğmuş, Burak Enes Yalçın, Asiye Çiftçi, Seher Metin, Mehmet Fatih Yıldızhan, Gürkan Bilge, Ahmet Canaydın, Seyfullah Çetinkaya, Mehmet Yılmaz, Onur Karaman, Anıl Yakut, Osman Avni Sertelli, Bünyamin İkiz, Remzi Karaoğlu, Elif Arı, Mustafa Muhammet Çoban, Doğuşhan Hirdiç, Erdinç Erol, Sinan Tamucu. Kazada hafif yaralanan midibüs sürücüsü Hanifi Aslan da Zonguldak Araştırma Hastanesi’nde tedavi edildi.

Ereğli Eğitim Fakültesi’nde eğitim-öğretim gören öğrencilerin 27’şer kişilik iki otobüsle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi merkez kampüsünde düzenlenen Funda Arar konserine gitmek için Ereğli’de yola çıktıkları, midibüslerden birinin Terzi köyü yol ayrımında devrilerek kaza yaptığı öğrenildi. Öğrencileri taşıyan diğer midibüsün sürücüsü Şerafettin Başdoğan, yolun kaygan olması nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi. Başdoğan kaza ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada “Bizim sürücü ile yolda karşılaştım. İlk olarak devrilen kamyoneti gördüm. Daha sonra bizim şoför aradı. ’Ağabey ben kaydım kaza yaptım’ dedi. Baktım yerde mazot var. Buradan kaç tane de taksi götürdüler. Bu mazot döken kimse tedbir alması gerekirdi. Arabada 27 öğrenci vardı. Ereğli Eğitim Fakültesi’nden Zonguldak’a konser için gidiyorduk" dedi.

Midibüse çarpmamak için kullandığı 34 FYU 48 plakalı kamyoneti devirmek zorunda kaldığını ifade eden sürücü Necdet Gündüz ise, kamyoneti devirmemesi durumunda midibüse çarpabileceğini söyledi.

Yaşanan üç ayrı kaza nedeniyle jandarma ve polis ekipleri yolu bir süre trafiğe kapattı. Zonguldak-Ereğli yolu yaralıların ambulanslarla hastanelere kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Son Güncelleme: 23.09.2014 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.