Galatasaray Daikin, Fenerbahçe ligde de 3 - 1 yendi

02 Aralık 2012 Pazar 18:17
Galatasaray Daikin, Fenerbahçe ligde de 3 - 1 yendi






İSTANBUL (CİHAN)- Salon: Burhan Felek
Hakemler: Serdar Nişancıoğlu, Nurper Özbar
Fenerbahçe: Pequeno 3, Okuniewska 3, Seda 3, Kim 3, Eda 3, Elif Öner 3, Nihan 3 (L), Nilay 4, İpek 4, Elif Onur Başaran 3, Meryem 3
Galatasaray Daikin: Sinem 5, Selime 5, Calderon 5, Gioli 5, Lo Bianco 5, Neriman 5, Necla 5 (L), Gamze 5, Özgenur 5, Derya 5
Setler: 16 - 25, 24 - 26, 25 - 16, 22 - 25
Süre: 101 dakika (21-28-24-28)

Voleybol Kadınlar 1. Ligi´nin 7. haftasında Galatasaray Daikin, Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı'nı 3 - 1 mağlup etti. Sarı - kırmızılı ekip kupadan sonra ligde de rakibini yenerek aynı hafta içerisinde Fenerbahçe'yi iki defa yenme başarısı göstermiş oldu.

Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı, Bayanlar Birinci Ligi 7. hafta maçında, Burhan Felek Spor Salonu´nda Fenerbahçe ile karşılaştı. Galatasaray Daikin mücadeleden 3 - 1 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 15'e çıkaran Galatasaray Daikin ligde 3. sıradaki yerini korudu.

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nin yedinci haftasında, Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı, Teledünya Türkiye Kupası'ndan 3 - 1'lik skorla elediği Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı ile karşılaştı. Lig maçından sadece bir kaç gün önce yendiği Fenerbahçe karşısında, sarı - kırmızılı ekip maça kaptan Eleonora Lo Bianco, Rosir Calderon Diaz, Neriman Özsoy, Sinem Barut, Simona Giloli, Selime İlyasoğlu ve liberoda Necla Güçlü Esepaşa ile başladı.

Tekli sayılarla ilerleyen ilk setin birinci bölümünü 7 - 8 Galatasaray Daikin önde karşıladı. İstikrarlı bir tempo ile farkı açmaya başlayan Galatasaray Daikin 0 - 6'lık bir seri yakaladı (9 - 15) ve setin ikinci teknik molasına 10 - 16 önde girdi. İkinci teknik mola sonrası farkın 7 sayıya çıkmasıyla (10 - 17), Fenerbahçe mola kullandıysa da, Galatasaray Daikin oyun üzerindeki hakimiyetini koruyarak farkı 10 sayıya kadar çıkardı (11 - 21). sarı - kırmızılı ekip aradaki farkı koruyarak seti 16 - 25 kazandı.

Sarı - kırmızılı ekip ikinci sete 3 - 0'lık bir seri ile başladı. Fenerbahçe, Yeon Koung Kim'in servise geçmesiyle aradaki farkı kapatmaya çalıştıysa da, Galatasaray Daikin setin ilk teknik molasına 6 - 8 önde girdi. Sarı - kırmızılı ekip farkı dört sayıya çıkarması ile (6 - 10), Fenerbahçe setteki ilk mola hakkını kullandı. Bu mola sonrasında rakibin temposunu yükselterek farkı kapatmasıyla (11 - 11), Baş Antrenör Massimo Barbolini mola aldı. Mola sonrasında sahada başa baş bir mücadele izlendi. Kritik anda gelen manşet hatasıyla, Fenerbahçe avantaj yakaladı ve ikinci teknik molaya 16 - 14 önde girdi. Setin üçüncü bölümünde oyun üzerindeki hakimiyetini tekrar kazanan Galatasaray Daikin, rakibinin farkı açmasına izin vermeden beraberliği yakaladı (20 - 20). Hızlı rallilerle uzayan seti, kaptan Leo'nun etkili servisleri ve Neriman'ın aldığı hücum sayılarıyla 24 - 26 Galatasaray Daikin aldı. Böylece durum 0 - 2 oldu.

Üçüncü set kıyasıya bir mücadele ile başladı. Fenerbahçe 3 sayılık bir seri yakalayarak öne geçti (5 - 2). Galatasaray Daikin farkın açılmasına izin vermediyse de, Fenerbahçe ilk teknik molaya önde giren taraf oldu (8 - 5). Tribünlerin yalnızca ev sahibi takımın taraftarına açık olması nedeniyle, Fenerbahçe taraftarının büyük baskısı altında oynayan sarı - kırmızılı ekip, aradaki 6 sayılık farka rağmen (13 - 7) oyundan kopmadı. Avantajı yakalayan Fenerbahçe ikinci teknik molaya 16 - 12 girdi ve seti 25 - 16 kazandı. Durum 1 - 2 oldu.

Galatasaray Daikin hızlı başlayan dördüncü sette, oyun üzerindeki hakimiyetini kurdu. İlk teknik molaya 5 - 8 önde girdi. Galatasaray Daikin'in farkı 4 sayıya çıkarması ile (6 - 10) Fenerbahçe mola aldı. Simona'nın bir ace bulduğu ikinci bölümü sarı - kırmızılı ekip hızlı geçti; ikinci teknik mola 13 - 16 Galatasaray Daikin üstünlüğü ile geldi. Setin üçüncü bölümünde iyi bir tempo yakalayan rakibinin karşısında Galatasaray Daikin istikrarını koruyarak, oyununu bozmadı. Fenerbahçe setin son sayılarında son mola hakkını da kullanarak stratejik bir manevra yapmaya çalıştı. Ancak bu çaba yeterli olmadı; Galatasaray Daikin seti 22 - 25, maçı da 1 - 3 kazanarak, sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.

Aynı hafta içerisinde Fenerbahçe'yi iki defa yenen Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'ne 08.12.2012 Cumartesi günü saat 15.00'de Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanacak Ereğli Belediye maçı ile devam edecek.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.