Galatasaray'ı ağırlayacak olan Sivasspor´da hedef galibiyet

06 Aralık 2012 Perşembe 16:13
Galatasaray'ı ağırlayacak olan Sivasspor´da hedef galibiyet






SİVAS (CİHAN)- Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında 8 Aralık Cumartesi günü Galatasaray´ı ağırlayacak olan Sivasspor hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay, Bizim bütün düşüncemiz buradaki maçı kazanmamız. Zor bir maç oynayacağız. Bunun farkındayız. Kendi saha ve seyircimiz önünde bu maçı kazanmalıyız. dedi.

Teknik direktör Çalımbay kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ilk yarının sonuna geldiklerini kalan 3 maçı da iyi bitirmek istediklerini vurgulayarak, Çünkü ligin 2. yarısı çok zor geçecek. Telafisi olmayan maçlar oynanacak. Biz de geçen sezon 2. yarı iyi bir grafik çizdik ve play-off´a öyle kaldık. Her geldiğimiz sene üstüne koyarak gittik. Bütün amacımız da bu sene öyle yapmak. Kalan 3 maçı (ikisi kendi sahamızda biri deplasmanda) iyi bitirecek güce sahibiz. dedi.

Bu sene yaşadıkları en büyük sıkıntılardan birinin kadro sıkıntısı olduğuna işaret eden Çalımbay, yaşanan sakatlıklardan dolayı zorlandıklarını belirterek şöyle devam etti:

Eksiklerimizin ve sakatlarımızın olması bizi bazen çok çok zora sokuyor. En son Büyükşehir Belediye maçında gördüğünüz gibi, 2 gün önce maç oynadık ve takımımızın yüzde 50´sini mecburen oynatmak zorunda kaldık. 2 gün sonra lig maçında oynattık ve istemediğimiz sonuçları aldık. Arkadaşlarımız belli bir yere kadar mükemmel oynadı. Sonra bazı arkadaşlarımızda düşüş oldu.

Eneramo´nun ilk yarıda sakatlanıp oyundan çıkması bizim için çok büyük bir dezavantaj oldu. Çünkü o maça saklıyorduk. Sezon başı transferlerden randıman alamadık. Sezon içinde sakatlıkların artmasından dolayı da baya sıkıntılar yaşadık ama buna rağmen buraya kadar geldik. Bütün dileğimiz kalan 3 maçı çok iyi bir şekilde bitirmemiz.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray´ın elde ettiği başarıdan dolayı tebrik eden tecrübeli teknik adam, Hem Türk futbolu adına hem de Galatasaray adına Galatasaray camiasını, teknik direktör Fatih hocamızı ve futbolcu arkadaşların hepsini kutluyorum, tebrik ediyorum. Avrupa´da başarılarının devamını diliyorum. İnşallah çok iyi yerlere gelirler. Bütün temennimiz o, tabi bugün Fenerbahçe´nin de maçı var, onlara da aynı şekilde başarılar diliyoruz. şeklinde konuştu.

Rıza Çalımbay, Cumartesi günü sahalarında oynayacakları Galatasaray maçında bütün düşüncelerinin maçı kazanmak olduğuna değinerek şunları ifade etti:

Kendi saha ve seyircimiz önünde bu maçı kazanmalıyız. Zaten konum itibariyle baktığınızda mutlaka Galatasaray maçından iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor. Galatasaray çok iyi, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Avrupa maçı onlar için dezavantaj değil.

Portekiz´de kalarak kampa devam ederek iyi bir şey yaptılar. Direk Sivas´a gelecek olmaları maçında zor geçeceğinin işaretidir. Bizim çok dikkat etmemiz gerekiyor. Maçın başından sonuna kadar. Taraftarlarında bizi yürekten destekleyeceklerine inanıyorum. Çünkü zor bir maç oynayacağız. Bunun farkındayız. Galatasaray´ın mükemmel yönleri de var. Her oyunun kaderini değiştirecek oyuncuları da var.

Çalımbay, bu maç öncesi Eneramo´nun sakatlığı bulunduğunu kaydederek, Bugün bakacağız. Oynama şansı varsa oynatacağız, eğer oynatıpta daha kötü olacaksa oynatmayacağız. Onun dışında baktığımızda yüzde yüz oynayamayacak durumda arkadaşımız yok. ifadelerini kullandı.

Faty, Doğa, Bednar´ın takımdan ayrıldığını belirten Çalımbay, Cenry´nin de en az 6 ay oynayamayacağını sözlerine ekledi.

SİVASSPOR YOĞUN KAR ALTINDA ÇALIŞTI

Öte yandan Sivasspor, Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yoğun kar yağışı altında gerçekleşen antrenmanda oyuncular ısınma hareketleri ve kondisyon çalışması yaptı.

Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleşen antrenmanda kar yağışı nedeniyle futbolcular zor anlar yaşadı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.