Ganira Paşayeva: Teröre destek verenler cezalandırılmalı

Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Denizli Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde HDP'li 9 milletvekilinin tutuklanmasına değinerek, "Terör örgütüne destek verilmemesi gerekir. Dünyanın her yerinde de terör örgütüne destek verenler cezalandırılır" dedi.

05 Kasım 2016 Cumartesi 16:14
Ganira Paşayeva: Teröre destek verenler cezalandırılmalı






Ganira Paşayeva: Teröre destek verenler cezalandırılmalı



Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ümit Varol ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Ganira Paşayeva, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin artırılması gerektiğini, ülkesinde Türkiye'nin tanıtımı için özel bir proje başlattıklarını, hazırlanan kitapta Denizli'de de her yönüyle tanıtılacağını söyledi.

Konuşmasında HDP'li 9 milletvekillerinin tutuklanmasına değinen Paşayeva, "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın düşüncesiyle terörle mücadele edilemez. Terör ile mücadelede Avrupa'nın çifte standartlarının bitmesi gerekiyor. PKK terör örgütü Türkiye'ye çok büyük zarar verdi. Terör örgütüne destek verilmemesi gerekir. Dünyanın her yerinde de terör örgütüne destek verenler cezalandırılır. Demokrasinin beşiği dediğimiz tüm ülkelerde de terör örgütüne kim destek verirse hepsi cezalandırılır. Burada başka bir yaklaşım yoktur. Bu Fransa'da, Almanya'da hepsine böyledir. O yüzden, terör örgütüne destek veren insanların sorgu sual edilmesine Türkiye'nin hakkı var. Yani sizin bir milletvekili, politikacı olmanız sizi hiçbir şeyden uzak tutamaz. Azerbaycan'da da böyledir. Herhangi bir insan eğer bir terör örgütüne destek verirse ne milletvekilliği kimliği onu korur, hiçbir şey koruyamaz. Çünkü işin adı terörse, terör örgütü ise... O yüzden de Türkiye devleti de araştırmaya başlamış, araştırmalarında terör örgütüne desteği varsa tabii cezalandırılacaklar. Destek vermeyenler de, bir şeye destek vermeyen insan mahkemeden korkmaz. İnanıyoruz ki, Batı'daki Avrupa ülkeleri, bu defa da çifte standartlardan yaklaşmayacaklar, gerçekten de işe doğru tarafından bakacaklar" dedi.

'AVRUPA'NIN ÇİFTE STANDARTLARI VAR'

Avrupa'nın terörle mücadelede çifte standart uyguladığını ifade eden Paşayeva, "Avrupa'nın bu terörle mücadelede çifte standartlardan kurtulması gerekir. Terör nerede olursa olsun, terör örgütleri ve terörle mücadelede çifte standartlar olmaz. Maalesef ki Avrupa birçok durumda Türkiye'ye karşı. Azerbaycan'a karşı da biz bunu yaşamışız. Azerbaycan çok acılar yaşadı. Ermeni terör örgütleri, metrolarımızı patlattılar, trenler, otobüsler, sivil insanlar katledildi. Ama bir seslerini duyamadık. Bugün aynı şeyi Türkiye'ye karşı görüyoruz. Terörle mücadelede çifte standartlar uyguluyorlar. Yeterli destek vermiyorlar. Bazı Avrupa ülkelerinin terörle mücadelede yaklaşımları bizi rahatsız ediyor. Bunu da açık şekilde söylüyoruz" diye konuştu.

DEAŞ'la mücadele konusunda Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonu başlattığını belirten Paşayeva, "Bazı kişiler terörle mücadele edelim diyorlar, sonra da Türkiye'nin ne işi var orada diyor. Orada sen yaşamıyorsun, oranın sınırında Türkiye'nin bölgeleri var. Tabii ki Türkiye sınırlarında teröre karşı mücadele etmek için böyle operasyonları yapma hakkının da tanınması gerekir. Sesimizi daha çok duyurmamız gerekir. Birlik ve beraberlik içinde bütün uluslararası platformlarda sesimizi daha çok duyurmamız gerekir" dedi.

Toplantıda, Fethullahçı Terör Örgütü'nü Azerbaycan için tehlike olarak görüp görmediği sorulan Paşayeva, "Azerbaycan'da bugüne kadar Türkiye aleyhine böyle bir şey bulamazsınız. Azerbaycan, Türkiye'nin aleyhine olan herhangi bir faaliyete izin vermez. 25 yılda böyle bir şey, hiç kimse şu olmuş da şuna izin verilmiş diyemez. Türkiye'yi zayıflatacak, Türkiye'ye zarar verecek hiçbir şey Azerbaycan'da olamaz ve destek vermez. Azerbaycan'da hiçbir oluşuma izin vermez. Sizden önce bizim insanımız kendisi böyle düşüncede olan insana toplumsal cezadan başlayarak, Türkiye'nin aleyhine bir söz söylerse hemen ona tepki verir" dedi.
Açıklamanın adından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol ve Paşayeva karşılıklı hediyeler sundu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.