Garnizon komutanları protokolden çıkarıldı

Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanan yönetmelik ile Garnizon komutanları protokolden çıkarıldı..

28 Ekim 2016 Cuma 09:34
Garnizon komutanları protokolden çıkarıldı






Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanan yönetmelik ile Garnizon komutanları protokolden çıkarıldı..
Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğindeki değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

İçişleri Bakanlığı'nın 26/10/2016 tarihli ve 7464 sayılı yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nca 26/10/2016 tarihinde kararlaştırıldı. 7 maddelik kararda şu ifadelere yer verildi:
“16/4/2012 tarihli ve 2012/3073 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'nin 2'nci maddesinin dördüncü fıkrasının (b), (e) ve (ç) bentlerinde yer alan 'garnizon komutanı' ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır. Aynı Yönetmeliğin 3'üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan 'Garnizon Komutanlığı' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır. Aynı Yönetmeliğin 4'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan garnizon komutanı ve 'Türk Silahlı Kuvvetlerine ait çelenk onun sağma' ibareleri, 3 numaralı alt bendinde yer alan 'garnizon komutanı' ibaresi ile 5 numaralı alt bendinde yer alan 'garnizon komutanı' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır. Aynı Yönetmeliğin 7'nci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan 'garnizon komutanı' ve 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait çelenk onun sağına' ibareleri, 2 ve 3 numaralı alt bentlerinde yer alan 'garnizon komutanı' ibareleri ile 4 numaralı alt bendinde yer alan 'garnizon komutanı' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır. Aynı Yönetmeliğin eki 1 sayılı listenin 2 numaralı sırasında yer alan 'garnizon komutanı' ve 8 numaralı sırasında yer alan 'garnizon komutanınca tespit edilecek' ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır. Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.