Gazeteci Tarık Toros yurt dışına mı kaçtı?

Paralel yapılanmaya yönelik son operasyonda 13 kişinin yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor. Kaçanlar arasında Gazeteci Tarık Toros da bulunuyor.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 15:17
Gazeteci Tarık Toros yurt dışına mı kaçtı?






Gazeteci Tarık Toros yurt dışına mı kaçtı?

Gülen cemaati'nin ekranlarda en ateşli savunucusu Tarık Toros'un da yurt dışına kaçtığı iddia edildi. İzmir merkezli 10 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 zanlı, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında aranan, aralarında gazeteci Tarık Toros’un da bulunduğu 13 kişinin ise yurtdışına kaçtığı belirtildi.


Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ/PDY kurucusu ve yöneticisi Fethullah Gülen ve Bugün TV’nin eski genel yayın yönetmeni Tarık Toros da dahil olmak üzere 30 şüpheli hakkında terör örgütü kurmak, terör örgütü yöneticisi olmak, terör örgütü üyesi olmak suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Tarık Toros’un da aralarında bulunduğu 13 kişinin yurtdışına kaçtığı belirlenirken, İzmir merkezli olarak Ankara, İstanbul, Denizli, Gaziantep, Konya, Mersin, Siirt, Zonguldak ve Muğla’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 3’ü emekli rütbeli asker olan Y.Ş., H.T., M.K.C., H.K., Ş.Y., F.D., R.A., Z.D., İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.
Anahtar Kelimeler:
Tarık Toros
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.