Gazeteci-Yazar Değirmenci, fuar kapsamında `darbeler´ konulu seminer verdi

04 Aralık 2012 Salı 17:02
Gazeteci-Yazar Değirmenci, fuar kapsamında `darbeler´ konulu seminer verdi






KONYA (CİHAN)- Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2.Konya Kitap Günleri devam ediyor. Çıra Yayınları standında kitaplarını imzalayan Gazeteci-Yazar Aslan Değirmenci, fuar kapsamında `darbeler´ konulu bir seminer verdi.

Zindankale Sanat Galerisi'nde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği seminerde konuşan Değirmenci, geçmişle yüzleşmenin tam anlamıyla sağlanmadığı takdirde darbecilerle mücadelenin başarıya ulaşılamayacağını savundu.

Hükümetin 5 yıldır çetelere karşı sergilediği tutumunun tarihi öneme sahip olduğunu vurgulayan Değirmenci, Şimdi deşifre olan derin yapıların, deşifre olmayan tüm kollarına ulaşmaya sıra geldi. Derin yapıların; iş dünyası, eğitim, medya ve güneydoğu ayağının üzerine gidilmelidir. Karanlık örgütlerin finans kaynakları araştırılmalı, akademik kadrolardan aldıkları destekler incelenmeli ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde karıştıkları illegal faaliyetler gözler önüne serilmelidir. Medyanın sağladığı lobi desteği de masaya yatırılmalıdır. dedi.

Ülkede emir komuta hiyerarşisi içinde sıralanan tüm darbelerin itaatkâr, homojen, sessiz ve tepkisiz bir toplum yapısı oluşturmayı hedeflediğini vurgulayan Değirmenci, Askeri vesayet sistemini pekiştirmek, bunu sivil vesayete çevirmek, ipleri hep elde tutmak için yapılan darbelerin mimarlarından bugün hesap soruluyor olması fazlasıyla önemli. Darbe atölyesinde görevli herkesin cezalandırılması elzemdir. En iyi tedavi yöntemi budur. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.