Gazi'yi otobüsten indiren kansız şoföre sert tepki

Beşiktaş Taksim hattında İETT'ye ait yolcu otobüsünden gaziyi indiren kansız şoförün kimliği henüz açıklanmadı. Ancak İBB söz konusu aracın sürücüsünün cezalandırılacağını açıkladı.

25 Ocak 2018 Perşembe 13:27
Gazi'yi otobüsten indiren kansız şoföre sert tepki







Gazi'yi otobüsten indiren kansız şoföre sert tepki

Yıl 1993. Yer Taksim Meydanı... İETT otobüslerine şoförlük yapan PKK yandaşları, hafta sonu çarşı iznine çıkan üniformalı askerlere hakaretler yağdırarak otobüsten indiriyor. Üstelik "TC'nin beleşçi askerleri" diye bağıra bağıra... Çevrede toplanan vatandaşların tepkisi dönemin belediye başkanı Prof.Dr Nurettin Sözen'e koltuğundan indiren sürecin adeta fitilini ateşledi.

Aradan geçen 15 yıl sonra Güneydoğu Gazisi bir vatandaşı yağmurlu havada "Senin kartın bu otobüste geçmez" diyerek indiren ikinci bir alçak yukarıdaki olayı hatırlattı...

İBB AÇIKLAMA YAPTI, CEZA VERİLECEK MİŞ

İstanbul'da ücretsiz kartla özel halk otobüsüne binen bir gazi, şoför tarafından yağmurlu havada otobüsten indirildi. O anlara ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), "Sürücü hakkında hemen soruşturma başlatılmış olup cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

Olay, geçtiğimiz pazartesi günü Beşiktaş'ta çift katlı özel halk otobüsünde meydana geldi. Ücretsiz toplu taşıma kartıyla otobüse binen gazi ücretsiz kartın çift katlı otobüste geçerli olmadığını söyleyen sürücü tarafından otobüsten indirildi.

Yaşanan o anlar cep telefonu kamerasıyla  kaydedildi. Kartını gösterip otobüse binen gaziye, sürücü "Ben seni almıyorum. İstediğin yere git şikayet et, 50 sefer söyledim bu arabalarda geçmiyor" diyor. Yaşanan tartışma sonrası gazi,  yağmurlu havada otobüsten indiriliyor.

İBB AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyada yayınlanmasının ardından tepki çeken olay üzerine  İBB'den yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Beşiktaş'ta 36YM hattında bir gazimizin ücretsiz seyahat kartı ile  iki katlı otobüse bindirilmemesi bizi fazlasıyla üzmüştür. Olayın sosyal medyada paylaşılması ile birlikte durumdan haberdar olup hemen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa ekiplerimiz Gazimizi evinde ziyaret etmiş ve yaşanan bu üzücü olay için özürlerimizi iletmişlerdir. Ayrıca sürücü hakkında hemen soruşturma başlatılmış olup cezai işlem uygulanacaktır. Bu üzücü olaydan dolayı gazimiz ve kamuoyundan özür dileriz. Gazilerimiz İBB için hep özel bir önem ve hassasiyet arzetmiştir. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir" denildi.

Son Güncelleme: 25.01.2018 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.