Gaziantep Milletvekili Erdoğan'a Kırgızistan'dan fahri profesörlük ünvanı

29 Kasım 2012 Perşembe 12:50
Gaziantep Milletvekili Erdoğan'a Kırgızistan'dan fahri profesörlük ünvanı






GAZİANTEP (CİHAN)- Kırgızistan Bişkek Üniversitesi tarafından Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a fahri profesörlük unvanı verilecek.

95 yıllık bir tarihi olan Kırgızistan'ın Uluslararası Bişkek Üniversitesi'nin bugüne kadar 4 kişiye verilen bu unvanının, ilk kez bir Türk milletvekiline böyle bir unvan verileceği öğrenildi. Türk dünyasıyla ilgili çalışmalarıyla dikkat çeken Milletvekili Mehmet Erdoğan'a verilecek unvanın her iki ülke içinde önemli bir ilk olduğu ifade ediliyor.

Kendisi içinde beklemediği bir ödül olduğunu belirten Erdoğan şunları kaydetti: Konuyla ilgili olarak beni Kırgızistan Parlamento Başkanı ve Uluslararası Bişkek Üniversitesi yetkilileri aradı. Benim için özel bir ödül töreni düzenleneceği, Üniversite senatosunun bana fahri profesörlük unvanı vereceği ve Kırgızistan Parlamentosunun ise fahri milletvekilliği nişanı vereceği ifade edildi. Bu benim beklemediğim bir ödüldü. 5 Aralık 2012 Çarşamba günü Kırgızistan gideceğim.

Kırgızistan Parlamentosu'nda da bir konuşma yapacağını ifade eden Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı ile yarım saatlik özel bir görüşmemiz olacak. Bu görüşmede Türkiye Kırgızistan ilişkilerini masaya yatıracağız. Bu görüşmenin ardından Kırgızistan Parlamentosuna giderek burada milletvekillerine hitaben bir konuşma yapacağım. Burada Türk dünyasında meydana gelen gelişme ve değişimleri gündeme taşıyacağız. diye konuştu. Kırgızistan'da temaslarımızı sürdürecek ve 8 Aralık 2012 tarihinde yurda döneceğiz. dedi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.