Gaziantep, son manicileri dinledi

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:17
Gaziantep, son manicileri dinledi






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Kent Konseyi Kültür, Sanat ve Turizm Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 'İkindi Sohbetleri'nin konukları bu şehrin son iki manicisi Musa Karaca ve Memik Usta oldu.

Gaziantep Kent Konseyi´nin geleneksel hale getirdiği ve Gaziantep´in geçmiş kültürünü yeniden canlandırmayı, yeni nesillere aktarmayı hedeflediği 'İkindi Sohbetleri'nde Antep Manileri ve Yaşayan Maniciler birinci ağızdan dinlendi.

Gaziantep´in bir kültür unsurunu daha ortaya koyduklarını belirten Kent Konseyi Kültür Sanat ve Turizm Çalışma Grubu Başkanı Yunus Emre Tansü, Kentin en önemli unsurlarından birisi olan Gaziantep manilerini masaya yatırdık. Bildiğiniz gibi mani bir şehrin kültüründe çok önemli yeri olan bir konu. Mani ve manicilik bizim Türk kültürünün en önemli unsurlarından bir tanesidir. Bu yüzden biz maniye özellikle önem veriyoruz. Manicilik mani söyleyerek Şam tatlısı satmak, naneli şeker satmak, genç kızların heyecanla beklediği manileri, genç delikanlıların merakla beklediği manileri söylemek, artık televizyonun yaşamımıza yoğun bir şekilde girmesi ile birlikte öldü.Biz, Gaziantep´in son iki manicisini burada ağırladık, bu manileri sizlerle paylaştık. Gaziantep´in unutulmaya yüz tutan örf ve adetlerini kent konseyi olarak yaşatmaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz. Bugün hep birlikte Gaziantep'in bir kültür unsurunu daha ortaya koyduk. diye konuştu.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise Gaziantep'in kültürel, tarih, sanat ve turizm zenginliğini dünyaya ve kamuoyuna duyurabilmek amacıyla bu tür programları gerçekleştirdiklerini anlattı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu´nda düzenlenen programda, tatlıcı Memik Usta ve şekerci Musa Karaca maniler söyledi. İkili, salondaki davetlilere tatlı ve şeker ikramında bulundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.