Gaziantep'de uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu düzenlendi

06 Aralık 2012 Perşembe 14:32
Gaziantep'de uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu düzenlendi






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda; 38 kilogram eroin, 50 kilogram esrar, bin adet de uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon kapsamında 17 kişi yakalandı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı. 4 aylık çalışmalar sonunda özel hareket timlerinin de katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 17 kişi yakalanırken, evlerinde yapılan aramalarda 38 kilogram eroin, 50 kilogram esrar ve bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonu gerçekleştiren ekipler, uyuşturucu maddelerin soba ve yatak altlarında saklandığını tespit etti. Yakalanan zanlılardan 10 tanesi tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer 7 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polis, uyuşturucu madde bağımlısı 22 kişi hakkında da yasal işlem yaptı.

Öte yandan operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yapan Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadelenin yanında, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığını önlemeye yönelik çalışmalarının da sürdüğünü aktardı. Aydın, uyuşturucuyla mücadelede başarıya ulaşılması için vatandaş desteğinin de gerektiğini belirtti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.