Gaziantep'te Şehreküstü'nde köprülü kavşak çalışması başlıyor

07 Aralık 2012 Cuma 16:27
Gaziantep'te Şehreküstü'nde köprülü kavşak çalışması başlıyor






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehreküstü´nün trafik yükünü azaltmak için ilk kazmayı 9 Aralık Pazar günü vuruyor.

2004 yılından bu yana 11 köprülü kavşak yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaya ve araç trafiğinde sıkıntı çeken Şehreküstü için de düğmeye bastı. Özellikle havalimanı, Ünaldı ve sanayi esnafının büyük sıkıntı çektiği Şehreküstü Kavşağı'nı çözümü kavuşturma için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi pazar günü ilk kazmayı vuracak. Kavşağın bir yıl içinde hizmeti girmesi hedefleniyor.

Tüfekçi Yusuf ile İnönü Caddesi kesişiminde gerçekleşecek olan Şehreküstü Köprülü Kavşak çalışmaları esnasında, Şehitler Caddesi üzeri ve Elmacı Pazarı´ndan Şehreküstü kavşağı istikametine esnaf ve vatandaşlar için giriş ile çıkış verilecek. Cengiz Topel Caddesi üzeri Hasip Dürrü Caddesi kesişimi, Tüfekçi Yusuf Bulvarı üzeri itfaiye kesişimi ve Demokrasi Bulvarı üzeri 2 nolu sokak kesişiminden itibaren Şehreküstü Kavşağı istikametine cadde ve sokaklar 9 Aralık itibariyle kapatılacak. İnşaat bitim tarihine kadar trafik akışı servis yollarından sağlanacak. Bu nedenle vatandaşların mağdur olmaması için yol güzergahı üzerinde bulunan trafik işaretlerine uymaları ve takip etmeleri gerektiği açıklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, halka ekonomik, konforlu ve hızlı bir ulaşım sağlamak için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Güzelbey, kentte trafik sıkıntısını asgariye indirmek için birçok köprülü kavşakların yanında yeni yollar açtıklarını, halka kaliteli ulaşım olanağı sunmak için yeni ulaşım araçları aldıklarını kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.