Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

05 Nisan 2018 Perşembe 17:40
Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın






Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

Gaziosmanpaşa'daki Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde yangın çıktı. Olaya ilişkin görüntülerde, hastane binasının çatı katında alevlerin yükseldiği görülüyor. Yangın başlamasından hemen sonra ortaya çıkan tahliye kargaşası devam ediyor. Yangına müdahale eden 40 kadar itfaiye aracı halen alevlerin kül ettiği binanın acil cephesinde her yere sirayet eden alevleri söndürmeye çalışıyor.

Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'ndeki yangının çıkış nedeninin dış kaplama malzemesinni kolayca tutuşarak tüm binayı sarması olarak açıklandı. Yetkililer yangının ilk olarak çatıda başladığını, alevlerin, dış cephe kaplamasında kullanılan malzemenin üstüne sıçrayınca tüm katları ve cephenin tamamını sardığını belirterek bu konuda bir ihmal veya eksiklik için soruşturma açılacağını ifade ettiler.


Yoğun Bakım dışında tüm hastaların tahliye edildiği açıklandı. Doktorlar, yoğun bakım ünitesinde halen hayati tehlikeyle devam eden hastaların durumu için karar vermesi bekleniyor. Şu ana kadar yaralı ve ölü yok. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Karahan, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Yangın haberini alan yüzlerce hasta yakını Gaizosmanpaşa Hastanesi'ne akın etti. Vatandaşlar hastaları hakkında bilgi almaya çalışırken, zorluk çıkaran ve baygınlık geçiren vatandaşlar hem itfaiye ekiplerine hem de görevlilere zorluk çıkardı.

YANGIN KONTROL ALTINDA YARALI VE CAN KAYBI YOK

Hastanenin en üst katından çatı kısmına sıçrayan yangında ölü ya da yaralı olmadığı açıklandı.

Yangın sırasında meydana gelen patlamalar sırasında etrafa metal ve cam parçacıkları savruluyor. 


Taksim'deki binasındaki devam eden inşaat çalışmaları yüzünden 2013 yılında Gaziosmanpaşa'ya taşınan Taksim İlkyardım Hastanesi'nin bir cephesi tamamen kül oldu. 

YANGIN KONTROLDEN ÇIKTI

Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde çıkan yangın kontrolden çıktı. Yangın binanın aşağı katlarına da sıçradı. Çok sayıda itfaiye aracı, hastane binasının ön kısmından aşağı doğru hızla inen alevlere müdahale ediyor 

Alınan bilgiye göre, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatı bölümünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının can kaybına neden olup olmadığı henüz belli değil..

Hastanede bazı bölümler tahliye edilirken, çalışanlar da bahçede beklemeye başladı.

Son Güncelleme: 05.04.2018 15:28
Anahtar Kelimeler:
Taksim İlkyardım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.