Genç tiyatrocular seçilecek

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:09
Genç tiyatrocular seçilecek






MUĞLA (CİHAN)- Kent Konseyince onaylanan ve Belediye Meclisi'ne sunulan 'Fethiye Kent Tiyatrosu' projesi kapsamında Muğla'nın Fethiye ilçesinde temel oyunculuk atölyeleri ve workshoplar açılıyor.

Kibele Sanat Evi´nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan çalışmalar öncesinde elemelerle genç oyuncular keşfedilecek. Sonrasında seçilen yetenekler Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi´nde oyunculuk üzerine workshoplara dahil edilecek. Bu şekilde Fethiye´deki oyuncu adaylarının tespiti, yetiştirilmesi ve profesyonel tiyatro anlayışının yaygınlaşmasını sağlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Kibele Sanat Evi sahibi Sibel Bayhan evrensel boyutta ulaşılan yenilikler göz önüne alındığında Fethiye'nin tiyatro konusunda çok gerilerde kaldığığını söyledi. Workshop'larla Fethiye´de yaşayan alanında uzman kişilerle ortak projeler üreterek kültür ve sanatsal gelişime destek olacaklarını kaydeden Bayhan, Fethiye Kültür Merkezi bünyesinde yer almak isteyen tiyatro severlere belli dönemlerde çalışmalar başlatılarak ilk adım atılmış olacak. Workshoplar da ses, nefes, diksiyon, beden, hareket ve temel oyunculuk çalışmalarının yanı sıra çeşitli oyunculuk biçemleri de atölye edilecek. Yapılacak olan elemelerde başarılı olan kursiyerlere burs verecek olan Kibele Sanat evi aynı zamanda sahnelenecek olan profesyonel tiyatro oyunlarında da rol verecek. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.