Genelkurmay Rus uçağının radar izini yayınladı

Türkiye, düşürülen Rus uçağının radar izini yayınladı. Radar izinde uçağın güzergahı detaylı olarak gösteriliyor. Rusya ise SU - 24 tipi uçağın Suriye hava sahası içiresinde vurulduğunu idda ediyor.

24 Kasım 2015 Salı 15:27
Genelkurmay Rus uçağının radar izini yayınladı






Genelkurmay Rus uçağının radar izini yayınladı

Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getiren Suriye sınırındaki olayın yankıları sürüyor. Türkiye, düşürülen Rus uçağının radar izini yayınladı. Radar izinde uçağın güzergahı detaylı olarak gösteriliyor. Rusya ise SU - 24 tipi uçağın Suriye hava sahası içiresinde vurulduğunu idda ediyor. Genelkurmay, Suriye sınırında düşürülen uçağa, 5 dakika içerisinde 10 kez ikazda bulunulduğunu açıkladı. Açıklamaya göre, uçak ihlale devam edince 2 adet F-16 ile müdahalede bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında düşürülen uçağa ilişkin bir açıklama yaptı.
Açıklamaya göre, 09.20 sıralarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk hava sahasını ihlal eden bir uçak tespit edildi.
"Milliyeti bilinmeyen" uçağa 5 dakika içerisinde 10 kez uyarı yapıldı.
Uyarılara rağmen, ihlale devam eden uçağa, angajman kuralları çerçevesinde, bölgede devriye görevinde bulunan 2 adet F-16 ile müdahalede bulunuldu.
TSK açıklamasında uçağın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin bilgi verilmezken, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan ve Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından gelen açıklamalara göre, uçağın Rusya'ya ait olduğu tahmin ediliyor.


TSK RADAR İZ ANALİZİNİ SERVİS ETTİ

Öte yandan TSK, düşürülen uçağın radar iz analizini paylaştı.
Görüntüde mavi çizgi Türkiye sınırını, kırmızı çizgi ise Rus savaş uçağının izlediği rotayı gösteriyor.
Son Güncelleme: 24.11.2015 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.