Genelkurmay şehit sayısını neden gec açıkladı? MİT neredeydi?

Tam 27 saat sonra TSK şehit sayısını açıkladı. İsimleri hala belli değil. Aradan geçen süre içinde binlerce asker ailesini PKK'nın haber kaynaklarına kim mecbur etti? Ünlü İHA'lar ANKA'lar, lazer güdümlü füzeler neden kullanılmadı?

07 Eylül 2015 Pazartesi 18:22
Genelkurmay şehit sayısını neden gec açıkladı? MİT neredeydi?






Genelkurmay şehit sayısını neden gec açıkladı...


Genelkurmay şehit sayısını neden gec açıkladı... Dağlıca son dakika, Dağlıca son durum, Dağlıca şehitleri, Dağlıca'da şüreğimiz yandı. Bölücü terör örgütü yandaşlarının kurduğu kalleş tuzakta 16 askerimiz can verdi. Dün 15.30'da patlatılan bombaların niteliği henüz resmi olarak bilinmiyor. Akıllarda çok sayıda soru işareti var. Ama öce Genelkurmay Başkanlığı'nın Dağlıca saldırısına ilişkin açıklamasına göz atalım

16 ŞEHİT 6 YARALIMIZ VAR


TSK'nın resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada kahraman 16 silah arkadışımız şehit olmuş, 6 arkadaşımız da yaralanmıştır denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde şu açıklamalara yer verildi;

"06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır."

NEDEN GEÇ AÇIKLANDI?

Terör örgütü yandaşlarının 27 saat boyunca kalleş tuzağı suistimal etmesine izin veren yetkililer, saldırı ve sonuçlarının neden geç duyurulduğu konusunda hala suskun.

ANKA'LAR İHA'LAR NEREDEYDİ

Teröristlerin haftalardır yığınak yaptığı kalleş saldırı öncesi, yerdeki karınca tanesini bile görmekle övündüğümüz ANKA'lar, insansız hava araçları neredeydi?

MİT BU KAHPE SALDIRI HAKKINDA NE YAPTI?

Milli İstihbarat Teşkilatı bu kahpe pusu hakkında nasıl bir rapor verdi, MİT bu kalleş saldırıyı önceden biliyor muydu? MİT'in bu konuda bir öngörüsü yoksa, MİT ne iş yapıyor? MİT sadece paralel örgütlere yönelik istihbarat toplayan bir kurum haline getirildi iddiaları doğru mu?

GÜNLERDİR 'VURUYORUZ' DENDİ SONUÇ NEREDE?

Sosyal Medya üzerinden vatandaşlar en çok 'Günlercir binlerce terörist öldürüldü deniliyor' nerede bu cesetler? Vatandaşı bilgi almak için neden örgüt yandaşı haber kaynaklarına mecbur ettiniz? Öldürülen teröristlerin isimleri, uyrukları, örgüt içindeki görevleri neden açıklanmıyor?

O HELİKOPTERLER FÜZELER NERELERİ VURDU?

7 haziran seçimlerinden hemen sonra başlatılan operasyonlarda ana haber bültenlerine konu olan ünlü savaş helikopterleri, düşmanı gözünden vuran laser güdümlü füzeler, Fırtına Toplar, Cirit'ler nerede? Böyle kahpe bir pusu sırasında bu araçlar kullanılmayacak ta ne zaman kullanılacak?

ŞEHİT AİLELERİNE NE DİYECEKSİNİZ?

Tam 27 saat boyunca hayatını ortaya koyan mehmetçikler şehit düştü. Gece boyunca binlerce asker yakını kan ağladı. Bu kahpe saldırı sonrası bile iç siyasi hesaplaşmaların sesleri duyuldu. Paralelci çeteler, Doğan Grubunun küstah tavrı ve hükümet üyeleri ile muhalafetin derin sessizliği neyin alameti? Şehit ailelerinin yüzüne nasıl bakacaksınız?



Son Güncelleme: 07.09.2015 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.