Germencik'te Türk-Kürt gerginliği: 2 yaralı

15 Temmuz 2011 Cuma 21:04
Germencik'te Türk-Kürt gerginliği: 2 yaralı






AYDIN (CİHAN)- Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesi sonrası Aydın'ın Germencik ilçesinde etnik gruplaşmaya dayalı gerginlik yaşandı. Germencik'e bağlı Bozköy'de bir termal otel inşaatında çalışan işçiler arasında terör nedeniyle çıkan sözlü tartışma kavgaya dönüştü.

Çıkan olaylarda biri ateşli silahla olmak üzere 2 kişi yaralandı. İnşaatta rehin kalan işçiler güvenlik güçlerinin devreye girmesiyle bölgeden çıkarıldı. Yaralı iki kişi hastaneye kaldırıldı.

 Bozköy'de yaşanan gerginlikle ilgili bilgi veren Aydın Valisi Hüseyin Avni Çoş, Bozköy'de bulunan bir termal otel inşaat şantiyesinde, etnik kökene dayalı gruplaşmaya bağlı olarak terör konusunda sözlü bir tartışma yaşandığını, bugün de yine aynı gruplar arasında farklı bir konuda tartışma çıktığını ve tartışmanın iki grup arasında kısa sürede kavgaya dönüştüğünü belirtti.
Coş, Taraflar olayı büyütmüşler. Tabii köy halkı da kavgayı duyunca reaksiyon göstermiş. Köylülerin kavgaya müdahil olmaması için jandarma gerekli önlemleri aldı. Köylüler ve işçiler sakinleştirildi. İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Teşkilatımızdan takviye yaptık. İnşaatta mahsur kalan işçiler tahliye edildi. Olayda iki yaralımız var. Her iki yaralı da hastanede tedavi altın alındı ve hayati tehlikeleri yok. Şun anda bölgede durum sakin. Herkes evine döndü. dedi. Olayların sona ermesinin ardından köye giriş çıkışlar da serbest bırakıldı. Bozköy'de durum tamamen normale döndü. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.