Gezi otobüsü Eskişehir'de kaza yaptı, 11 ölü 46 yaralı var

Ankara'dan Bursa Uludağ'a geziye giden ve çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu otobüs yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 46 kişi yaralandı. 3 şeritli yolda, buzlanma olmadığı, işaret ve uyarı ışıklarının yer aldığı belirtilerek "Kazaya neden olabilecek unsur görülmedi" açıklaması yapıldı.

20 Ocak 2018 Cumartesi 09:13
Gezi otobüsü Eskişehir'de kaza yaptı, 11 ölü 46 yaralı var






Gezi otobüsü Eskişehir'de kaza yaptı, 11 ölü 46 yaralı var

Son dakika Eskişehir; Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıyan otobüsün Eskişehir'de kaza yapması sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 46 kişi yaralandı


Ankara'dan Uludağ'a geziye gidenleri taşıyan 'Kartallar Gezi Eş Dost Turizm Acentesi'ne 06 FL 644 plakalı otobüs, Eskişehir kent merkezini geçtikten hemen sonra yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, otobüste bulunanlardan ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 46 yaralandı. İtfaiye ekipleri otobüsteki yaralıları ve ölenleri araçtan çıkardı. Yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılırken, ölenlerin cenazeleri de hastanelerin morguna götürüldü.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ


Eskişehir'de 11 kişinin öldüğü 2'si şoför 46 kişinin yaralandığı tur otobüsü kazasında ölenlerin kimlikleri belirlendi. Valilikten yapılan açıklamaya göre ölenler şunlar:
Asuman Doğrul (68), Munise Kayabaşı (66), Ayfer Ak (62), Zekiye Ersin (53), Hakan Erkul (52), Nejla Kaya (51), Feride Çağatay (48), Serpil Tamer (44), Elif Altıntepe (42), Ecem Bek (17) ve İdil Tamer (17).
Valilik açıklamasında, yaralılardan 29'unun tedavilerinin tamamlanıp taburcu edildikleri, ölen 11 kişinin cenazelerinin de memleketlerine gönderildiği belirtildi.
Bu arada CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile Tepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç, yaralıları hastanelerde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Milletvekili Çakırözer, " Çok vahim, çok üzücü bir kaza. Doktorlarımız, hastane personellerimiz ellerinden gelen her şeyi yapmışlar, hepsine teşekkür ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılara acil şifalar diyorum. Dileğimiz bir daha böyle acıların yaşanmaması" dedi.


YOLCULARIN OTOBÜSE BİNME ANI KAMERADA


Eskişehir'de bu sabah 11 kişinin ölümüne 2'si şoför 46 kişinin yaralanmasına neden olan kazada, Kartallar Gezi Eş Dost Turizm Acentesi'ne ait otobüsün Ankara'da bir grup yolcuyu aldığı ana ait görüntüler ortaya çıktı.
Görüntülere göre, dün gece önce Kızılay Güven Park'a gelen Erkan Aydoğan idaresindeki otobüs, bir süre sonra Kumrular Sokağı'na geçiyor. Sokak üzerinde bekleyen ve geziye gitmeye hazırlanan bir grup yolcu saat 23.16 sıralarında otobüse biniyor. Otobüs saat 23.33 sıralarında buradan hareket ediyor. Otobüs ardından Ankara'nın farklı noktalarında bekleyen diğer yolcuları alarak Bursa'ya hareket etti.


KIZININ ÜNİVERSİTE ÖĞRENİMİ İÇİN ÇALIŞTI

Eskişehir'de bu sabah 11 kişinin ölümüne 2'si şoför 46 kişinin yaralanmasına neden olan kazada hayatını kaybeden Nejla Kaya’nın (51) acı haberi Ankara’da yaşayan ailesi ve yakınlarını yasa boğdu.
Ankara’da özel bir şirkette idari hizmetler kadrosunda çalışan Nejla Kaya’nın yakınları, kendisinin kızı Ilgın Kaya’nın üniversiteyi okuyabilmesi için çok çaba sarf ettiğini dile getirdi. Nejla Kaya, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kızı Ilgın’ın üniversiteyi bitirdiğinde yazdığı, “Bugün çok mutlu uyandım çünkü kuzum geldi. Çok şükür 5 yılı bitirdik. Ailem ve tüm arkadaşlarıma, sevenlerime, yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Sağolun” satırları dikkati çekti.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLEMEDİ

Kaza sonrası kimliği henüz tespit edilemeyen sürücünün kullandığı, Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıdığı öğrenilen Kartallar Gezi firmasına ait tur otobüsü, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yol kenarındaki ağaçlara çarptı.

Kazada ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 42 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürü Engin Dinçkaza yerinde incelemede bulundu, yaralıları hastanede ziyaret etti.

OTOBÜSTE ÖĞRENCİLERİN OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Öte yandan kazada bir kişinin de kayıp olduğu öne sürülürken, Polis ekipleri incelemelerine devam ediyor. Otobüste 18-26 arasında öğrencilerin olduğu öğrenildi.

YOL GENİŞ, BUZLANMA YOK, TABELA VAR, IŞIK VAR


Eskişehir’de, aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği 46 kişinin de yaralandığı trafik kazası sonrasında açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak, “Geniş bir yol ve ışıklandırılmış. Yolda buzlanma görmedik. Sebebi araştırılıyor” dedi.


Bir tur otobüsünün yol kenarından ağaçlara çarpması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak; “Malasef bu sabah üzücü bir kaza meydana geldi. Sabah 04.00 sıralarında Eskişehir Bozüyük yolunun 12’inci kilometresinde bir tur otobüsü yolun kenarındaki ağaçlara çarparak, büyük bir trafik kazası oldu. Bu kazada 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. 44 kişi de yaralandı. Yaralı vatandaşlarımız Eskişehir Devlet Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavileri devam ediyor. Yaralılarımızın şuan durumları ağır değil. Müdahale gerekiyor, kırıkları olan var. Ağır yaralı hastamız yok. Öncelikle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kazanın sebebi ile hakkında konuşan Çakacak, “Yol boş, üç şeritli yol. Geniş bir yol. Yol ışıklandırılmış. Sabah Emniyet Müdürümüz Engin Dinç ile birlikte ve diğer kurtarma ekibimiz ile birlikte yaptığımız incelemede yolda buzlanma görmedik. Dolayısıyla, farklı sebepler olabilir. Arkadaşlarımız kazanın sebeplerini araştırıyorlar” dedi.

2 ŞOFÖR GÖZALTINDA


Kazada yaralanan 44 yolcunun yanı sıra aracı kullanan otobüs şoförü ve yedek şoförün de hafif yaralandığı 2 şoförün hastanede ayakta tedavilerinin yapılmasının ardından polis ekiplerince gözaltına alındıkları belirtildi. Aracı kullanan şoförün kaza yerine yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Sivrihisar ilçesinde diğer şoförün yerine geçtiği öne sürüldü.

ULUDAĞ'A GİDİYORLARDI

Bu arada kaza yapan otobüste bulunanların çoğunun aile olduğu, çocukları ile birlikte sömestir tatili nedeniyle hafta sonu Bursa Uludağ'a kayak yapmaya gitmek için Ankara'dan tur otobüsüne bindikleri ifade edildi

FACİAYA OTOBÜSÜN ÖNÜNE ÇIKAN HAYVAN NEDEN OLMUŞ

Eskişehir’de 11 kişinin hayatını kaybettiği 44 kişinin ise yaralandığı kazadan sağ kurtulan bir yolcu, şoförün ifadesinde 'karşısına çıkan hayvana vurmamak için kaza yaptığını' söylediğini anlattı.

Eskişehir-Bursa karayolunun 12’inci kilometresinde meydana gelen kazada, aralarında çocuklarında bulunduğu 11 kişi hayatını kaybederken, 44 kişi yaralandı. Kazadan yaralı olarak kurtulan ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 55 yaşındaki
Meral Şimşek ise yaşanan faciayı şu şekilde anlattı:
“Nasıl olduğunu bilemedik. Bir anda ne frene bastı, hadi uyusa araba gezer yalpalar, öyle bir şey de hissetmedik. Bir anda güm diye bir şey oldu. Yığıldık hepimiz ön tarafa doğru. Koridorlara yığıldık kaldık. Sabaha karşı oldu. Çok feciydi. Şoför, ‘Karşıma hayvan çıktı ondan kaza yaptım’ demiş ama arkada olduğumuz için görmedik. Çok can pazarı yaşandı. Ambulans ve polislerden Allah razı olsun çok çabuk geldiler.”

Otobüs 90 kilometre önce şoför değiştirmiş

Eskişehir’de 11 kişinin hayatını kaybettiği 44 kişinin ise yaralandığı kazadan 90 kilometre önce şoför değiştirildiği öğrenildi. Kaza öncesinde tur otobüsünün Sivrihisar ilçesinde bulunan bir dinlenme tesisinde mola verdiği öğrenildi. Yaralı yolcular ise mola sonrasında ise otobüsün şoförünün değiştiğini belirtti.

Son Güncelleme: 20.01.2018 19:27
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Eskişehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.