Giresun Kalesi'ne cami yapılıyor

07 Aralık 2012 Cuma 15:22
Giresun Kalesi'ne cami yapılıyor






GİRESUN (CİHAN)- Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Kalesi'ne cami inşaa edileceğini söyledi.

Vali Şahin, Giresun İl Meclis toplantısına katıldı. Burada meclis üyelerine hitap eden Şahin, Giresun Kalesi'ne cami yapılacağını açıkladı. Geçtiğimiz hafta Ankara'da gerçekleştirdiği ziyaretleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la da görüştüğünü aktaran Şahin, bu görüşme sırasında Bakan Günay'a kaleye cami yapımı önerisini sunduğunu ve kendisinden destek aldığını kaydetti.

Kendisine Giresun Kalesi'nde cami ihtiyacı olduğu yönünde çok sayıda talebin geldiğini vurgulayan Şahin, talepler doğrultusunda bu fikrin ortaya çıktığını vurguladı. Vali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'ı ziyareti sırasında, kendisine Giresun Kalesi'ne cami yapımı fikrimi belirttim. 'Sayın Bakanım sizin uygun bulacağını biz projeyi Giresun Kalesi'nde uygulamak istiyoruz.' dedim. Sayın Bakanımız da dedik ki 'hay hay'. Sayın Bakanımız projeyi kendilerinin hazırlamak istediklerini söyledi. Dedim ki, 'Ben projeyi hazırlayayım, siz onaylayın.' Çünkü çalışmaların daha da hızlanması için bu yolu seçtik. dedi.

Caminin 100 metrekare alan üzerine yapımının planlandığını ifade eden Vali Şahin, Giresun Kalesi'ne küçük bir cami koyma hususu beni sevindirdi. Bakanlıktan proje onayını aldıktan sonra, hemen ilgili birimlerden de gerekli izinleri alacağız. Giresun Kalesi'ne 100 metrekareyi geçmeyecek bir cami yapılacağız. Bunun sponsoru da hazır. Bütün masrafını sponsor karşılayacak. Orada o tarihi özelliklere ve doğal ortama uygun hiç kimsenin itiraz etmeyeceği bir şekilde oraya küçük bir ibadet mekanı yapacağız. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.