Girişimcilik eğitimini bitiren 29 kursiyer sertifika aldı

07 Aralık 2012 Cuma 14:47
Girişimcilik eğitimini bitiren 29 kursiyer sertifika aldı






ISPARTA (CİHAN)- Isparta'da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle gerçekleştirilen 'uygulamalı girişimcilik eğitimleri' sürüyor. Bu kapsamda Isparta'da üçüncü dönem eğitimlerini tamamlayan girişimciler, sertifikalarını törenle aldı.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, 2011´de başlayan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ilçelerde de gerçekleştirildiğini söyledi.

Antalya´da 10, Isparta´da 3 ve Burdur´da da 5 kursun tamamlandığını bildiren Engin, bugüne kadar 474 adayın verilen eğitimleri başarıyla tamamladığını belirtti.

Genç girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Engin, İhtiyaç olan yerlerde eğitimleri vermeye hazırız. 29 girişimci arkadaşımız eğitimi başarıyla bitirdi. Çok başarılı olacağınıza kişisel olarak inanıyorum. Yeter ki küçük engeller ve zorluklar karşısında pes etmeyin, yılmayın. Başarıya ulaşmak için karamsarlığa kapılmayın, zorluklar mutlaka olacaktır, umutsuzluğa düşmeyin. Pes etmeyin, sabredin ve başarıya ulaşırsınız. Yeter ki azminizi yitirmeyin. diye konuştu.

BAKA´nın girişimcilik eğitimlerini tamamlayanlardan 21´inin KOSGEB´den destek aldığını belirten Engin, şunları söyledi: Arkadaşlar mermer işleme, bayan kuaförü, sac kıvırma ve metal işleme, şarküteri, bilgisayar malzemeleri, elektrikli teçhizat ve tekstil imalatı, gıda, içecek, tütün perakende ticaret, inşaatlardaki tamamlayıcı işler, öğütülmüş hububat ve sebze ürünleri imalatı, kâğıt geri dönüşüm, hediyelik eşya perakende, lokanta, oto yıkama alanlarında işyerlerini açtı. Kurslarımız çoğu yeni bittiği için destek alan arkadaşlarımızın sayısı 200´leri bulacak.

Sertifika törenine katılan KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım ise girişimciliğin, ekonomi ve sosyal gelişimde çok önemli olduğunu belirtti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.