Gizli tanıkla görüşen Ahmet Ersin, dokunulmazlığı kalkınca ifade verdi

06 Kasım 2012 Salı 18:56
Gizli tanıkla görüşen Ahmet Ersin, dokunulmazlığı kalkınca ifade verdi






İZMİR (CİHAN)- Ergenekon'un Erzincan ayağına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin gizli tanıklarından Munzur ile Eriza Otel'de görüştüğü kamera kayıtlarıyla belgelenen ancak o dönemde milletvekili olduğu için ifadesi alınamayan eski CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, dokunulmazlığının kalkmasının ardından İzmir Adliyesi'nde talimatla ifade verdi. Gizli tanığa ifadesini değiştirmesi için 80 bin TL verdiği iddia edilen Ersin, görüşmeyi doğruladı fakat iddiaları reddetti.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili soruşturmasında gizli tanık Munzur ile görüştüğü ve ifadesini değiştirmesi için 80 bin TL bulunan bir çanta verdiği ileri sürülen eski CHP Milletvekili Ersin, sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne geldi. Elinde, içinde 80 bin TL bulunduğu iddia edilen siyah çantası olan Ahmet Ersin, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi kapsamında görevlendirilen savcılığa, Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlamalarıyla ifade verdi. Ersin'in ifadesi, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Hakkındaki suçlamaları reddeden Ersin, çantasını açarak, O gün de bugün olduğu gibi çantamda pijamalarım, traş takımlarım, evraklarım vardı. Para verdiğim iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum. Görüştüğüm kişinin gizli tanık olduğunu bilmiyordum ama bilsem bile yine de görüşürdüm. dedi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ersin, Ben milletvekiliyken fezleke geldi. Erzurum Özel Yetkili Savcılığı, dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedi ancak o zaman kaldırılmadı. Dokunulmazlık kendiliğinden kalkınca soruşturma başladı. Terörle Mücadele Kanunu'na dayalı olarak ifademin alınması için talimat geldi. Ergenekon terör örgütüne yardım etmek suçlamasıyla şüpheli olarak ifademi aldılar. İfadem Erzurum'a gidecek, oradaki savcılık ya dava açacak ya da takipsizlik verecek. İki ihtimalden biri, bekleyeceğiz bakalım. diye konuştu. Görüştüğü kişinin gizli tanık olduğunu bilmediğini tekrarlayan Ersin, Kendisini gizli tanık olarak tanıtıp da gelse yine görüşürdüm ama bu şahıs bana gizli tanık olarak gelmedi. Gelse yine görüşürdüm, bunda bir tereddütüm yok benim, çünkü bir gizli tanık benimle, milletvekiliyle görüşmek istiyorsa mutlaka söyleyeceği bir şeyler vardır. Dolayısıyla görüşmemem diye bir şey söz konusu olamazdı. Dolayısıyla benim dışımdaki gelişmeler, kendi aralarındaki konuşmalar beni ilgilendiren konular değil. Bunları söyledim, ifademi verdim. Tahmin etmediğim bir şey sormadılar. Gizli tanıkla oradaki bir şahsın kendi aralarındaki konuşmalardan bahsediliyor ve o konuşmalardan benim o gizli tanıkla görüştüğüm, şu çanta içinde 80 bin TL götürdüğüm iddiası var. Bunları anlattım, böyle bir şey söz konusu asla değildir. Kaldı ki biz o gün otelin restoranında kahvaltı yaparken 20-25 kişilik grup halindeydik. Üç milletvekiliyiz, il başkanı var, belde belediye başkanı var, dört Ankaralı gazeteci var. Gizli tanıkla iddia edildiği şekilde görüşme yapacaksam odama çağırırım, 40-50 kişinin arasında böyle görüşme yapmam söz konusu olamaz ama maalesef şimdi böyle bir konu gündeme geldi. dedi.

Gizli tanıklara para teklif ettiği ileri sürülen pastane sahibinin, kendi çantasını taşırken görüntülerde yer almasıyla ilgili soruları da cevaplayan Ahmet Ersin, Kahvaltıdan sonra bir televizyonun muhabiri, üç milletvekiliyle 5'er dakika son izlenimlerimizi anlatmamızı istedi. Şahısla görüştükten sonra hep beraber terasa çıktık, konuştuk. Sonra Erzincan il başkanlığına gitmek üzere restorana gittik. Asansörün başında ben, 'Çantam içeride kaldı, birisi getiriversin.' dedim. Birisi aldı geldi, kim olduğunu bilmiyorum ama sonra onun Erdal Erdoğan olduğu iddia edildi. Ben onu tanımıyorum. Erdal Erdoğan ile iki ay önce bir Erzincan gezisinde il başkanı beni kahvaltıya pastaneye götürdü, onun pastanesiymiş, orada tanıştık ve adamı bir daha görmedim. Dolayısıyla istedik getirdiler, çantamı verdiler. Onun dışında getiren şahsın Erdal Erdoğan mı, başkası mı olduğunu ben bilerek bir şey yapmadım. İddiaları reddettim, benim dışımda olan konular, beni ilgilendiren konular değil. Benim dışımda birileri Erzincan'da, biz Ankara'da ya da başka yerdeyken kendi aralarında pazarlıklar yapmış, görüşmüşler falan. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.