GMKA, bölge planı için Balıkesir ve Çanakkale'yi karış karış gezecek

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:36
GMKA, bölge planı için Balıkesir ve Çanakkale'yi karış karış gezecek






BALIKESİR (CİHAN)- Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)´nın 2014-2023 Bölge Planı çalışmaları, bir dizi çalıştayla başlıyor. Planın yönetişim ayağına önemli katkı sağlayacak çalıştaylarda ortaya çıkacak verilerin, yeni bölge planı için temel oluşturması amaçlanıyor.

Balıkesir ve Çanakkale´de bir dizi sektörel ve ilçe bazlı çalıştaylar yapılarak yeni planın zemininin oluşturulacağını belirten GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, planın sağlıklı ve etkili yapılarak problemlere çözüm üretilebilmesi için söz konusu iki ili karış karış gezeceklerini söyledi. Bölgedeki her ilçede kaymakamlıklarla koordineli çalıştaylarda kamu kurumlarıyla görüşüleceğini kaydeden Gündoğan, Ayrıca yerel yönetimler, özel sektör, oda, borsa, siyasi parti temsilcileri, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları ve fikir önderleriyle birlikte ilçe ve ilçelerdeki sektörlerin mevcut durumlarıyla gelecek vizyonları masaya yatırılacak. Çalıştaylar her ilçede yapılacağı gibi ihtiyaç duyulan sektörler için özel de yapılabilecek. Çalıştayların yanında bölge planı hazırlıklarına, bir yandan da bölgedeki kurumların ziyaret edilmesiyle devam ediliyor. Bugüne kadar 17 kurumu ziyaret ederek, hazırlıklar ve çalışmalar hakkında görüşmelerde bulunduk. dedi. GMKA'nın ilçe bazlı çalışmalarının ilkinin önümüzdeki salı Kepsut´ta olduğunu ifade eden Genel Sekreter Gündoğan, Çalıştayda Kepsut´un mevcut durumu ve geleceği analiz edilerek, hazırlanacak bölge planı için detaylı bilgilerin ortaya çıkması, yatırım olanaklarının tespit edilmesi ve alt bölge ilişkilerinin ortaya koyulması hedefleniyor. diye konuştu.

Hazırlanacak planın, bölge kaynaklarının daha iyi bir geleceğe ulaşma yönünde harekete geçirilmesi için oluşturulmuş rehber niteliği taşıyacağına dikkat çeken Mustafa Gündoğan, şöyle devam etti: Güney Marmara Bölgesi'nin gelecek hayali, bugünkü durumu ve kaynaklarıyla bu kaynakların ne şekilde kalkınma amaçlarına hizmet edeceği, bölge planının ana fikrini oluşturuyor. Ajans, planda bölgenin mevcut sosyal, ekonomik, kırsal ve kültürel durumunu analiz ederek potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca yapacağı mevcut durum analizlerinin sonuçlarına göre amaç ve hedefleri belirleyecek, bu doğrultuda bölgenin kalkınmasını ve gelişmesini sağlayacak strateji, tedbir ve faaliyetleri ortaya koyacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.