Gölcük'te şarbon virüsü; 3 köy karantinaya alındı

Ankara yakınlarında Brezilya'dan ithal eden büyük baş hayvanlarda görülen şarbon virüsü giderek yayılıyor. İzmir, İstanbul, Sivas'ın ardından şarpon virüsü bu kez Gölcük'te ortaya çıktı..

08 Eylül 2018 Cumartesi 11:07
Gölcük'te şarbon virüsü; 3 köy karantinaya alındı






Gölcük'te şarbon virüsü; 3 köy karantinaya alındı

Kurbanlık hayvan ithalatında denetimsizlik, şarbon belasını tüm Türkiye geneline yayma eğiliminde. Ankara'da Brezilya'dan ithal edilen büyük baş hayvanlarda ortaya çıkan şarbon virüsü bu kez Gölcük'te bir çiftlikte kendini gösterdi. Kocaeli’nin Gölcük ilçesine bulunan bir besi çiftliğindeki hayvanlarda şarbon virüsü tespit edilmesi sonrasında ilçenin Selimiye, Lütfiye ve Sofular köyleri karantinaya alınarak hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Lütfiye köyünde bulunan bir besi çiftliğindeki hayvanların bazılarında şarbon virüsü tespit edildi. Yapılan tespit sonrasında Gölcük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri bölgeye giderek inceleme yaptılar. Yapılan inceme sonrasında Selimiye, Lütfiye ve Sofular köyleri karantina altına alındı. Hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığı köylerde yaşayan vatandaşlar ise tedirginlik yaşadı.

Anahtar Kelimeler:
Şarbon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.