Gözü dönmüş PKK'lılar askere neden saldırıyor?

Yıllardır her haltaı 'Demokratik protesto' kılıfıyla eyleme dönüştüren, askere, polise, kamu binalarına zarar vermek için adeta birbirleriyle yarışan PKK'lı çeteler Türkiye-Suriye sınırını savaş alanına çevirdi.Aklı başında herkesi zıvanadan çıkaran ise PKK yalakalarının 'Sınırdan geçmek isteyen Suriyeli Kürtlerin üstlerinin aranmadan' geçişini sağlamak. Hadi ordan

21 Eylül 2014 Pazar 14:42
Gözü dönmüş PKK'lılar askere neden saldırıyor?






Gözü dönmüş PKK'lılar askere neden saldırıyor?

Terör örgütü yandaşlarının Suriye sınırında her fırsatta asker ve polise saldırması vatandaşları ve Suriyeli sığınmacıları da çileden çıkardı. Son üç gündür sınır kesimini mesken tutan yüzlerce PKK yandaşı bugün de askeri birliği taş yağmuruna tuttu. Ne istedikleri tam olarak bilinmeyen, neyi protesto ettikleri belli olmayan PKK'lı gözü dönmüş grubun küfürler savurarak yaptığı eylemden yoldan geçenler zarar gördü.

YILLARDIR AYNI GEREKÇE, AYNI KRİMİNAL PSİKOLOJİ

PKK'lı teröristlerin kışkırttığı güruh Suriye'den Türkiye'ye sığınmak isteyenlerin sınır hattını elini kolunu sallayarak geçmesini istiyor. Hiç bir güvenlik önlemi alınmadan, yanlarında getirdikleri silah, bomba, uyuşturucu ne varsa Türkiye'ye sokulmasını isteyen PKK'lılar tüm bunları da 'İnsani gerekçekelere' dayandırıyor.

BİLDİKLERİ TEK ŞEY TALAN VE YAKMAK

Gece boyunca çok sayıda okula molotofla saldıran PKK'lılardan bazıları sabah erken saatlerden itibaren Suruç Mürşitpınhar sınır hattına yürüdü. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Mürşit Pınar sınır hattında kurulan çadır nedeniyle asker ve polisin müdahalesi gün boyu devam etti. Mürşitpınar -Suruç karayoluna doğru kaçan bir grup, karayolunu taşlarla trafiğe kapattı. Yol önünde set oluşturan zırhlı araç ve iki bölük asker, bir anda eylemcilerin arasında kaldı. Eylemciler, askerlerin üzerine taş yağdırdı. Askerler ise kalkanları ile taşlardan korunmaya çalıştı. Bir süre TOMA’nın gelmesini bekleyen askerleri kurtarmak için havaya ateş açıldı. İki bölük askerden bir bölüğü kalkanlarla eylemcilerden korunmaya çalıştı.
Askerler, ellerine taş alarak diğer arkadaşlarını kurtarmak için eylemcilere doğru yöneldi. Gelen zırhlı araçların da yardımı ve havaya açılan ateş sonucu diğer bölük de güvenli bölgeye çekildi.  Olaylarda 4 asker yaralandı. TOMA ve polis ekiplerinin gelmesiyle eylemcilere müdahale edildi.


Son Güncelleme: 21.09.2014 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.