Gülnar'da 190 ton sedir kozalağı toprakla buluştu

29 Kasım 2012 Perşembe 17:34
Gülnar'da 190 ton sedir kozalağı toprakla buluştu






MERSİN (CİHAN)- Mersin'in Gülnar ilçesinde yaklaşık 500 hektarlık alanda yapılması planlanan sedir rehabilitasyon çalışmaları için toplanan 190 ton sedir kozalağı toprakla buluşturuldu.

Gülnar Orman İşletme Müdür Muavini Hüseyin Meteris, karpellerine ayırdıkları 190 ton sedir kozalağını toprağa attıklarını söyledi.

Köseçobanlı kasabası, Karınbeleni ve Körteke mevkilerinde daha önce yapılan sedir gençleştirme çalışmalarıyla birlikte bin 700 hektara ulaştıklarını aktaran Meteris, Buralar çok kısa bir zamanda sedir ormanına bürünecek. Başarılı çalışmalarından dolayı köylülerimize ve orman personeline teşekkür ediyorum. Çalışmalar devam ettiği sürece Gülnar içinde kaybolacağımız sedir ormanlarına kavuşacaktır. diye konuştu.

Hüseyin Meteris, orman gençleştirme işlerinde büyük destek gördükleri köylülere de hizmetleri karşılığında 30 TL ücret verdiklerini hatırlattı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.