Gümüşhane teröre karşı sel oldu aktı

Beşiktaş'ta düzenlenen vahşi saldırıya tepkiler artıyor. Gümüşhane’de yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşle terör lanetlendi.

12 Aralık 2016 Pazartesi 18:04
Gümüşhane teröre karşı sel oldu aktı






Gümüşhane teröre karşı sel oldu aktı: Onbinler PKK'ya lanet yağdırdı


Son Dakika Gümüşhane,  Gümüşhane Ticaret Odası'nın koordinasyonunda ildeki tüm siyasi partiler, vakıf ve dernekler ile sendikaların destek verdiği ‘Gümüşhane teröre karşı tek ses, tek yürek’ adlı yürüyüş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başladı.



Buradan dev Türk bayrakları ve ellerindeki bayrak ve pankartlarla yürüyüşe başlayan yaklaşık 10 bin kişiye yol boyunca vatandaşlar akın akın katıldı. Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin de destek verdiği yürüyüşte katılımcılar hep bir ağızdan "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene", "Yurduma uzanan eller kırılsın", "Şehidim hakkını helal et bize", "Çıkarın şu idamı asalım köpekleri" sloganları attı.

Yürüyüşe Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, GTSO Başkanı İsmail Akçay, ilçe ve belde belediye başkanları, Memur-Sen, Türk Kamu-Sen, Eğitim Sen temsilcileri, siyasi parti mensupları, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Vali Okay Memiş, yaptığı konuşmada tüm Gümüşhanelilerin 15 Temmuz hain darbe girişiminde de devletinin yanında olduğunu ve 10 Aralık tarihinde İstanbul’da yapılan hain terör saldırısında bir kez daha devletinin yanında olduklarını yapılan yürüyüşte ortaya koyduğunu belirterek teşekkür etti. İstanbul’daki hain saldırı sonucu şehit olan 36’sı polis toplam 44 vatandaşa Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Vali Memiş, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne yazık ki adı konulmamış bu terör örgütleriyle bir taşeron savaşı içerisindeyiz. Biz 81 il içerisinde bu terör saldırısını ilk duyarak tepki gösteren bir iliz. Bu mücadelede devletimizin yanında olduğunuzu gösterdiğiniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Dünyadaki en büyük terör örgütleriyle mücadele ediyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünyadaki en büyük terör örgütleriyle mücadele verdiğinin altını çizen Vali Memiş, şunları söyledi:

“Kanlı PKK terör örgütüyle, eli kanlı DHKP-C’si ile FETÖ’süyle, İŞİD’i ile DEAŞ’ı ile belki de dünyadaki en kanlı terör örgütleriyle devletimiz aziz milletimizle beraber büyük bir mücadele örneği göstermektedir. Biz, bir ölürüz bin diriliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Sayın Başbakanımız ve hükümetimizin açıkladığı gibi terörle mücadelede eskisiyle mukayese edildiğinde daha aktif bir mücadele dönemi başlamıştır.”

Terör örgütlerinin ne kadar çırpınırlarsa fayda etmeyeceğini vurgulayan Vali Memiş, “Bu mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz ve asla taviz vermeyeceğiz. Biz, devlet olarak hukuk içerisinde hareket edeceğiz. Devlet, hukuk içerisinde kalarak bu mücadeleyi sizin desteğinizle sonuna kadar yürütecek ve Allah’ın izniyle başarılı olacaktır. Bizim kentimiz, Gümüşhane’miz ülkemizin en asayişli, en huzurlu kentlerinden birisidir. Türkiye’de ilk üç ilden birisiyiz. Biz bunu sadece burada görev yapan değerli polis memuru arkadaşlarımızla, İl Jandarma Komutanlığındaki değerli personeliyle tesis etmiyoruz. Eğer biz Türkiye’nin en güvenli, en huzurlu illerinden birisiysek bunu siz değerli hemşehrilerimizle gerçekleştiriyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Bugün Gümüşhane’nin asaletine yakışır bir şekilde düzenlenen yürüyüş için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Hep birlikte Gümüşhane’yiz, hep birlikte Türkiye’yiz”

“Hep birlikte Gümüşhane’yiz, hep birlikte Türkiye’yiz” diyerek basın bildirisini okuyan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise ne idüğü belirsiz birkaç soysuzun bu ülkeyi ve yüce Türk milletini yıldıracaklarını zannetmeleri kadar aptalca bir durum olamayacağını vurguladı.

İstanbul’da meydana gelen hain saldırının polislere değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve yüce Türk milletine yapıldığını belirten Akçay, “Bu it sürüleri döktükleri kanda boğulacaklardır. Bu tür eylemlerle bizleri korkutacaklarını zanneden bu alçaklar, Türk milletinin geçmişinden habersizdirler. Bu millet tarihte nice hain saldırılara göğüs germiş ve bu kökü artık nerede olduğu belli olan maşalara gereken cevabı vermiştir; vermeye de devam edecektir. Bundan bütün milletimiz emin olmalıdır.

Bu kan emici soysuzların gerek iç, gerekse dış destekçileri şunu iyi bilmelidir ki bu millet tarihi süreç içerisinde nice zalimleri gerektiği şekilde cezalandırmıştır. Bunları da cezalandıracak kudret ve kuvvete sahiptir. Bu tür hain saldırılar karşısında milletimizin daha içtenlikle ve samimi bir şekilde kenetleneceğine olan inancımızı yüksek sesle haykırmak istiyoruz. Sesimizi bütün vatan hainleri, onların iç ve dış destekçileri duysun istiyoruz. Hiçbir kutsalı tanımayan bu vatan ve millet düşmanları bu milletin birliğine, dirliğine kastetmeye çalışırken kendilerinin kime hizmet ettiğini bilmeyecek kadar ahmak olduklarının farkında değiller mi? Bu tür kalleşçe saldırılar bu milletin bir olmasını, iri olmasını, diri olmasını ve dimdik ayakta olmasını engelleyemez. Gümüşhane'de yaşayan bütün vatandaşlar olarak bu tür hain eylemlere asla geçit vermeyeceğiz. Türk milleti olarak bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi canı pahasına savunan güvenlik güçlerimizin her zaman yanlarında olacağımızı bütün dünya duysun” dedi.

“15 Temmuz darbesini mezara gömdüğümüz gibi bütün teröristleri de mezara gömeceğiz”

Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi kanlı terör örgütleri ve adı her ne olursa olsun uzantılarının gerekli cevabı misliyle alacaklarını, Türk milletinin güçlü iradesi altında ezilerek yaptıklarına pişman olacaklarını söyleyen Akçay, “Milletimizin ayranı kabarmış, bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletimiz ve emniyet güçlerimiz gerekeni yapacaklardır. Bizlerde Gümüşhane olarak devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu buradan hep beraber haykırıyoruz. 15 Temmuz darbesini mezara gömdüğümüz gibi, bütün teröristleri de mezara gömeceğiz. Bütün dünya duysun. Yüce Mevla şahit olsun ki bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek. Bütün dünya bunu böyle bilsin. Yüce milletimizin başı sağolsun” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından GTSO Başkanı Akçay tarafından polis memurlarına buket, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar’a Türk bayrağı hediye edildi. Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ercan Aksu’nun yaptırdığı duayla son buldu. Etkinliğin ardından vatandaşlar İl Emniyet Müdürlüğü kapısında nöbet tutan Polis Özel Hareket (PÖH) memurlarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Gümüşhane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.