Güney Kıbrıs'ta 8 bin 500 üniversite mezunu işsiz

06 Kasım 2012 Salı 17:37
Güney Kıbrıs'ta 8 bin 500 üniversite mezunu işsiz






LEFKOŞA (CİHAN)- Güney Kıbrıs'ta bu ay işsiz sayısının bir önceki aya göre artış göstererek 40 bin kişiye yaklaştığı belirtildi. İşsizler arasında 8 bin 500 üniversite mezunu da bulunuyor. Rum Fileleftheros gazetesi, mevsimsel etkilerle eylül ayında 38 bin 375 olan işsiz sayısının Ekim'de 39 bin 510'a ulaştığını, Kasım'da ise bunun daha da arttığını kaydetti.

Haberde ayrıca kayıtlı işsiz sayısının ise geçen yıl Ekim ayında yaklaşık 27 bin iken, bu yıl aynı dönemde 34 bini aştığı belirtiliyor. Gazete, İşsizlik Ödeneği Fonu'nun 2009-2011 yıllarında mali açıdan büyük baskı altında olduğunu kaydetti. Çalışma Bakanlığı'nın, yıl sonunda 37 ile 43 milyon euro arasında dalgalanan borç bakiyesine sahip fona açığın karşılanması için 50 milyon euro aktarılmasını önerdiği ifade edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.