Güney Kore'den İzmir'e EXPO desteği

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:11
Güney Kore'den İzmir'e EXPO desteği






İZMİR (CİHAN)- Güney Kore'nin EXPO'yu kazanmasında başrolde olan iki isim Kwaak Young Hoon ve Ho-Jin Lee, tecrübelerini Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a anlattı. Dünyanın en büyük fuarı EXPO'ya bu yıl evsahipliği yapan Güney Kore'den İzmir'e destek geldi. Guvernörler Kurulu ve Dünya Vatandaşlar Örgütü Yönetim Kurulu Başkanı, son EXPO'nun evsahibi Yeosu şehrinin EXPO Başkanı Hoon ve Kore'nin ulusal güvenlik ve dış politika uzmanı Büyükelçi Lee, Başkan Tartan'la buluştu. Yeosu'da düzenlenen Yaşayan Okyanuslar ve Kıyılar temalı EXPO'nun tecrübelerini aktaran yetkililer, İzmir'in 2020 EXPO'yu kazanmasını gönülden istediklerini söyledi.

Gönüllü danışmanlık yapmaktan mutluluk duyacağını belirten Hoon, Monako'da İzmir'in ismini gördüğüm anda gerçekten, 'Kazanan İzmir olmalı.' dedim. EXPO, önemli bir kazanç. Kentte istihdam sağlıyor; bir anda otel sayısında, işletme sayısında artış görüyorsunuz ve bunlar kazanım olarak size dönüyor. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken konuların başında eğitim geliyor. Özellikle gençlerin eğitilmesi, daha doğrusu EXPO'nun ne olduğuyla ilgili tam bir bilinç kazandırılması gerekiyor. Halk hep şu soruyu sorar: 'EXPO bizim ne işimize yarayacak?' Öncelikle şehrin EXPO'yu iyi anlaması gerekiyor. şeklinde konuştu.

EXPO sürecini üç ana bölümde inceleyen Hoon, Şehirde üç dönem yaşanıyor. EXPO öncesi, EXPO ve EXPO sonrası. Önemli olan bunu iyi algılayabilmek ve değerlendirebilmek, çünkü EXPO için hazırlanırken şehirde değişimler ve gelişimler yaşanıyor. EXPO zaten başlıbaşına bir gelişim ancak sonra da her şey bitmiş anlamına gelmiyor. Bu üç aşamada da kazanım elde etmeli. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.