Hacette Üniversitesi'nin resim koleksiyonu Brüksel'de sergilenecek

06 Aralık 2012 Perşembe 12:08
Hacette Üniversitesi'nin resim koleksiyonu Brüksel'de sergilenecek






ANKARA (CİHAN)- Hacettepe Üniversitesi'nin koleksiyonunda yer alan, yaşayan 45 ünlü Türk ressamın eseri Avrupa Birliği (AB)'nin merkezi Brüksel´de sergilenecek.

Büyük bir bölümü Hacettepe Sanat Müzesi Koleksiyonu'ndan seçilen 'Hacettepe Koleksiyonu´ndan Çağdaş Türk Resim Sanatı: 45. Yıl 45 Eser' sergisi, Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ev sahipliğinde, 11 Aralık´ta saat 18.30´da bir konserle açılacak. 11 Ocak´a kadar devam edecek olan sergi, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği, Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü´nün ortak organizasyonu ile gerçekleştiriliyor.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, dünyaya açılmaya, uluslararası arenada da marka bir üniversite olmaya büyük önem verdiklerini belirterek, Ülke bilim ve sanatını evrensel ölçeğe taşımanın yanı sıra kurumsal ve sosyal sorumluluk ilkesi doğrultusunda kültürel ve sanatsal etkinlikler planladık. Hacettepe Sanat Müzesi Koleksiyonu ve ülkemizin önde gelen sanatçılarından sağlanan, seçkin eserler aracılığıyla, kültürel birikim ve değerlerimizi uluslararası platformda kamuoyu ile paylaşmaktadır. İlk kez bir Türk üniversitesinin yurt dışında bu kapsamda gerçekleştirdiği serginin; Brüksel sonrasında, başta Avrupa olmak üzere, dünyanın önemli kültür başkentlerinde gerçekleşmesini öngörüyoruz. dedi.

Sergide; Burhan Doğançay, Özdemir Altan, Devrim Erbil, Zafer Gençaydın, Halil Akdeniz, Bubi, İsmail Ateş, Ferhat Özgür ve Adnan Turani gibi yaşayan Türk sanatının güçlü bir seçkisi, ilk kez Brüksel´de sanatseverlerle ve Avrupa kamuoyu ile buluşturulacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.