Hafriyatçıların 15 Temmuz destanı; Murat Topçu, Darbe gecesi tarih yazdık

FETÖ'cü ihanet çetesinin kanlı darbe girişimi sırasında 4 bin hafriyat kamyonu İstanbul'da cuntacılara karşı adeta destan yazdı. 15 Temmuz Darbe girişiminin önlenmesinde hafriyatçıların oynadığı rol belgesellere taş çıkartacak cinsten.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 22:19
Hafriyatçıların 15 Temmuz destanı; Murat Topçu, Darbe gecesi tarih yazdık






Hafriyatçıların 15 Temmuz destanı; Murat Topçu 'Darbe gecesi tarih yazdık'


Türkiye'yi kaosun, iç savaşın eşigine getiren kanlı 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında, sivil toplum kuruluşlarının özellikle meslek örgütlerinin rolü tarihe geçti. Bunların içerisinde en önemli rolü şüphesiz yüksek tonajlı kamyonlar özellikle de hafriyatçılar Türkiye'de varlığını hissettirdi. 





O GECE CANIMIZ PAHASINA YOLLARA DÖKÜLDÜK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi çağrısının ardından, tüm Türkiye FETÖ'cü cunta artıklarına karşı sokaklara dökülürken, yolları kan gölüne çeviren ağır silahlı tankları engellemek için akıllara önce iş makinaları geldi.



Ancak hareket kabiliyeti ve hızları sınırlı olan araçların ana yollara getirilmesi zaman alacağı için devreye hafriyatçılar girdi. İstanbul Avrupa Yakası Hafriyatçılar Derneği Başkanı Murat Topçu, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yaşandığı geceyi anlatırken "Canımız pahasına araçlarımızı yollara çıkardık. İstanbul'da tankların ana yolları, köprüleri, hava limanları ve ana kavşakları tutmaya başlamasının ardından Cumhurbaşkanımız'ın çağrısına uyarak tüm üyelerimizle yollara döküldük. Eğer tankların şehir içindeki yayılma hızı süratle durduysa, bunda en büyük faktör, o tankların önüne yatan vatandaşlarımızın bir de harfiyat kamyonlarının ana yollara çıkan arterleri kapatması sayesinde olmuştur" dedi.



Topçu, 15 Temmuz Destanı’nı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten bir açıklama yaparak 15 Temmuz şehit ve gazilerini saygıyla andıklarını belirtti. Murat Topçu’nun, İSHAFDER bünyesinde bulunan tüm dernek üyelerini 15 Temmuz’da meydanlara davet eden mesajının tam metni ise şöyle: “Ay yıldızlı şanlı direnişin buluşması olan 15 Temmuz Demokrasi Bayramı’nda tüm üyelerimizi, birlik ve beraberlik duygularıyla 15 Temmuz Cumartesi günü meydanlarda buluşmaya davet ediyoruz.”


KAMYONCULAR VE HAFRİYATÇILARIN ZAFER GECESİ NELER OLDU?

15 Temmuz gecesi özellikle saatler 00.20'yi gösterirken, İstanbul Avrupa Yakası'nda Trakya - İstanbul bağlantı yolları, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Haliç, İstanbul Boğaz'ı üzerindeki iki köprüye çıkan ana yollar ve önemli kavşaklar önce vatandaşlar tarafından tutuldu, tankların çoğunlukla ateş açarak geçmesi, vatandaşlara ait araçların ezilmesinin ardından çakıl, kum ve taş - toprak yüklü hafriyat kamyonları gece yarısından hemen sonra yollara döküldü. Yüzlerce kamyon, Edirne ve Tekirdağ'dan istanbul'a doğru yola çıkan zırhlı birliklerin şehirlere girişini Otoyol gişeler ve D 100 Karayolunu tamamen kapatarak engellemeyi başardı. 

Arnavutköy, Sarıyer ve Eyüp sınırları içerisinden yüklediği hafriyatla birlikte E-5 çevresinde, Atatürk Havalimanı'na ulaşımı kesen kamyon şoförleri, o gece darbenin seyrini değiştiren önemli bir başarıya imza attı. 

Kamyonları kullananlar arasında kadınlar, yaşlılar, araç kullanmayı bilen her meslekten insanın olması dikkat çekti. Kamyon kasaları üzerinde, adı daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olan Boğaziçi Köprüsü'ne yönelen Hafriyat Kamyonları güzergah üstünde darbecilerin takviye almasının önüne geçti. 

Sık sık helikopter saldırısına maruz kalan kamyoncular canlarını mallarını siper ederek FETÖ'cü alçaklara karşı verilen mücadelenin gizli kahramanı olarak tarihte yerini aldı. 

3 - BİN ARAÇ SEVK ETTİK

15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesini anlatan, İstanbul Avrupa Yakası Hafriyatçılar Derneği Başkanı Murat Topçu, şunları söyledi; 

O gece güvenlik güçleri emniyet ve karakolarla irtibata geçtik. Emniyet yetkilileri ile bizzat görüşerek bilgi aldık. 

Derneğimizin tüm üyelerine Whatsapp üzerinden ulaşarak emniyetin verdiği bilgiler doğrultusunda belirtilen yerlere tüm araçlarımızı yönlendirdik.

Cumhurbaşkanımızın talimatından sonra,  Hasdal'a, tankların bulunduğu askeri bölgelere, havalimanı etrafına, Ak Parti binalarının önlerine,büyükşehir belediyesinin ve belediyelerin, karakolların etrafına, tank birliklerinin olduğu yerlere, sahil yollarına hafriyatçılar derneği olarak sadece kamyonlarımızla değil iş makineleri dozerlerle  tüm araç ve makinalarımızla yaklaşık 3 -4 bin araç sevkettik. 

12 GÜN BOYUNCA 24 SAAT NÖBET TUTTUK

Bütün şoförlerimiz 12 gün boyunca buralarda 24 saat nöbet tuttular.

12 gün boyunca bizler çalışmadık nöbet tuttuk. Kışlalarda askeri birlikler önünde bekledik.Derneğimizin organizasyonunda binlerce aracımız ve çalışanımızla canla başla bu hain darbeye karşı direndik.
Son Güncelleme: 13.07.2017 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erol Gürbüz 2017-07-13 22:41:52

Istanbul Avrupa yakasi hafriyatcilari 15 Temmuzda tanklarin önünde durarak demokrasiden yana olduğunu gosterdi. O gün organizasyonu yapan Başkanimiz Murat Topçuya teşekkür ederim.

Avatar
Abbas yakıcı 2017-07-14 07:33:27

Hafriyatçıların böyle onurlu davranışlarını takdir ediyorum

Avatar
Ramiz Soylu 2017-07-15 22:06:32

Çoğu kesimin kimi zaman küçumseyerek baktıği hafriyatçı kardeşlerimiz; milletini, devletini ne kadar seven ve uğrunda malını, canını hiçe sayan nasıl bir sektör ve insan olduklarını tarihimize altın harflerle kazıdılar. Hain darbe girişimini engelleyen en önemli faktörlerden olan kahramanlarımıza binlerce kez teşekkurler... Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar dileriz bu vesile.