Hafta sonu nasıl olacak, Kar soğuklarına hazır olun

Meteoroloji İçanadolu, Ege, Karadeniz, Marmara ve Trakya bölgeleri için ayrı ayrı uyarılar yayınlıyor.. Kar, yağmur, fırtına ve kara kış soğukları kapıya dayandı

21 Kasım 2014 Cuma 16:26
Hafta sonu nasıl olacak, Kar soğuklarına hazır olun






Hafta sonu nasıl olacak, Kar soğuklarına hazır olun


Kara kış Marmara bölgesinin de kapısını çalıyor. Hafta sonu Akdeniz, ve Karadeniz'de fırtına ve yağmur var. Meteoroloji İçanadolu, Ege, Karadeniz, Marmara ve Trakya bölgeleri için ayrı ayrı uyarılar yayınlıyor..

KAHRAMANMARAŞ, OSMANİYE, HATAY, GAZİANTEP VE KİLİS ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm), Kahramanmaraş çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğini açıkladı.

BATI AKDENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Batı Akdeniz'de fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Rüzgarın gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (60-75km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz ve balıkçılarımız olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.

DOĞU KARADENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR


Doğu Karadeniz'de kuvvetli fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Rüzgarın yarın sabah ilk saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 (60-75km/s) kuvvetinde fırtına, doğusunda 7 ila 9 (75-90km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz ve balıkçılarımız olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.

KARADENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın ilk saatlerden itibaren Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (20-75 mm), Rize çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın da bölge genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesinde görülecek olan yağışların, Cuma günü öğle saatlerinden Cumartesi günü sabah saatlerine kadar Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji, bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; etkisini arttırarak gece yarısına kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, gece yarısından itibaren ve sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli'nin güneyinde, öğleden sonra ise Isparta ile Burdur ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli olması beklendiğini açıkladı.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu, Ege kıyılarında hortum riski vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ŞİDDETLİ YAĞMUR EDİRNE'DE BAŞLADI

Edirne'de aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle birçok cadde ve sokak göle döndü.

Ana arterlerde biriken yoğun yağmur suları sürücülerin trafikte ilerlemesini güçleştirirken, yağmura hazırlıksız yakalananlar ise saçak altına ve iş merkezlerine sığındı.

Hava sıcaklıklarının 17 derece olduğu Edirne'de, aniden bastıran ve yaklaşık 10 dakika süren sağanak yağmur günlük hayatı olumsuz etkiledi. Ana arterlerde biriken yoğun yağmur suları sürücülerin trafikte ilerlemesini güçleştirirken, birçok cadde de göle döndü. Kıyık Caddesi'nden akan yağmur suları Talatpaşa Caddesi'nde yoğun su birikintilerine neden oldu. Yayalar yolun karşısına geçmekte güçlük çekti. Bazıları ise ayakkabılarını çıkartarak yoğun sulardan geçebildi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altı, durak ve iş merkezlerine sığındı.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


SİS UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA İNECEK

Kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe günü yağışla birlikte Batı bölgelerimizde, Cuma günü iç ve Batı bölgelerimizde, Cumartesi günü ise yurt genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi beklenilen kuvvetli yağışlar ile hafta sonunda hissedilir derecede ki sıcaklık azalması sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ'DEN ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bodrum, Kaş, Alanya için fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı bulutlu, bölgenin doğusunun ilk saatlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildirildi. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalacağı bölgede, en yüksek beklenen hava sıcaklıkları Antalya 19, Burdur 10, Isparta 11, Muğla 14 derece şeklinde olacağı belirtildi.

Denizlerde öğleden sonra Bodrum ile Kaş arasında, akşam Kaş ile Alanya arasında fırtınamsı rüzgar, gece yarısından sonra ise fırtına beklendiği vurgulandı.

Rüzgarın Bodrum ile Kaş arasında kuzey yönlerden öğleden sonra 7, Kaş ile Alanya arasında kuzey yönlerden 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra 5 ila 7, gece yarısından sonra ise 8 kuvvetinde eseceği kaydedildi.

Dalga yüksekliğinin Bodrum, Kaş, Alanya'da 5 metreye kadar ulaşabileceği ifade edildi. Denizlerde havanın parçalı bulutlu, Antalya Anamur arasında ilk saatlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, görüşün yağış anında zayıf olacağı belirtildi.
Son Güncelleme: 21.11.2014 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.