Hain Yaver suçunu itiraf etti: Paşaları dinledim

FETÖ'cü darbe girişiminin bastırılmasının ardından Müritler Cuntası'nın en önemli isimleri suçlarını itiraf etmeye başladı. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan'dan FETÖ yapılanması içinde yer aldığını itiraf etti...

20 Temmuz 2016 Çarşamba 14:34
Hain Yaver suçunu itiraf etti: Paşaları dinledim






Hain Yaver suçunu itiraf etti: Paşaları dinledim

FETÖ'cü darbe girişiminin bastırılmasının ardından Müritler Cuntası'nın en önemli isimleri suçlarını itiraf etmeye başladı. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan'dan FETÖ yapılanması içinde yer aldığını itiraf etti...

BOMBALAMA BAŞLAYINCA PİŞMAN OLMAYA BAŞLADIM

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri ve darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Piyade Yarbay Levent Türkkan'ın ifadelerinde şoke eden açıklamalar yer aldı

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri ve darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Piyade Yarbay Levent Türkkan'ın ifadeleri ortaya çıktı. Türkkan, paralel yapı üyesi olduğunu kabul ederken, "Paralel Yapı üyesiyim. Fetullah Gülen cemaatindenim. 1989'da Işıklar Askeri Lisesi sınavlarına girdim. Sınavdan önceki gece soruları getirip verdiler. Ve liseyi kazandım. Genelkurmay'da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladım" dedi.

Türkkan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ise, "Meclis'in bombalandığını, sivil halkın öldürüldüğünü TV'den öğrendiğimde pişman olmaya başladım. Yapılanlar katliam gibiydi" ifadelerini kullandı.





Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri ve darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Piyade Yarbay Levent Türkkan'ın yer alan ifade tutanaklarında şoke eden açıklamalar yer aldı.
Türkkan'ın ifadeleri şöyle:

"GELECEĞİ PARLAK BİR ÖĞRENCİYDİM"

Ben fakir bir ailenin çocuğuyum. Babam çok fakir bir çiftçiydi. Tarlamız, bağımız bahçemiz yoktu. Fethullah Gülen Cemaati ile ilk defa ortaokul döneminde tanıştım. İyi ve geleceği parlak bir öğrenciydim. Okulda matematikten 9 almışlığım yoktur.

Ortaokulda cemaatin abileriyle tanışmıştım. 5 yaşından beri Subay olmayı hayal ediyordum. Bu idealim cemaatin ekmeğine tuz biber oldu. 1989 Işıklar Askeri Lisesi'nin sınavlarına girdim. Sınavı kendi bilgilerimle kazanacağımdan emindim. Cemaatteki abilerim de emindi. Fakat yine de bana sınav olmadan önceki gece yarısı getirip soruları verdiler. Bursa merkezde bir cemaat evinde soruları bana vermişlerdi. Soruları benden başkalarına da verdiklerini değerlendiriyorum.


"CEMAAT ADINA VERİLEN GÖREVLERİ YAPTIM"

Paralel Yapı üyesiyim. Fetullah Gülen cemaatindenim. 1989'da Işıklar Askeri Lisesi sınavlarına girdim. Sınavdan önceki gece soruları getirip verdiler. Ve liseyi kazandım. Genelkurmay'da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladım.

"SUBAYLARIN YÜZDE 60-70'İ CEMAATÇİ"

Cemaatte kesin bir şekilde gizlilik ve ketumiyet vardır. Herkes kendi abisini bilir, gider, dersini yapar, namazını kılar, sohbetini yapar. Ayrıca yıllardan bu yana sınavla okullardan gelen ve orduya alınan subayların yüzde 60-70'i cemaatiçidir. Genelde cemaatçi olan subaylar, kurmay subaylardır. Bu benim bir cemaatiçi olarak tahminim. Askerin içinden birini diğerine 'abi' olarak görevlendirmiyorlardı.

PAŞALARI DİNLİYORDUM

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Paşa'yı dinleme cihazıyla sürekli dinliyordum. İki boğum parmak ucu kadar 'radyo' diye tabir edilen dinleme cihazını her gün paşanın odasına herhangi bir yere koyup akşam da çıkarken alıyordum. Kendi hafızası vardı. Pili bir gün dayanıyordu. Haftada bir dolan cihazı cemaat abime götürüp veriyordum, boş olanları alıyordum. Arada sırada Genelkurmay Başkanı'nın odasına dinleme cihazı araması yapılıyordu. Doğal olarak ben bu aramaların ne zaman yapılacağını önceden bildiğim için cihazı koymuyordum.

"14 TEMMUZ'DA DARBEYİ ÖĞRENDİM"

Necdet Özel Paşa'yı (Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel) dinleme cihazıyla sürekli dinliyorduk. Cihazı Türk Telekom'da çalışan 'Abi' verdi. Haftada bir cihazları götürüp 'Abi'ye veriyordum. Necdet Özel Paşa, Hulusi Akar Paşa ve Yaşar Güler Paşa döneminde dinleme yapıldı. Ben darbeyi 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 10.00 sıralarında öğrendim.
Genelkurmay'da görevli bir kurmay bana; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve Orgenerallerin tek tek alınacağını, sessiz sedasız işin bitirileceğini, işin gece 03.00'te yapılacağını söyledi. Darbenin yapılacağı gün görevimin Hulusi Akar Paşa'yı etkisiz hale getirip işi kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Sonra sonra özel kuvvetler gelip, alacaktı. Ben bana verilen görevi sorgulamadan kabul ettim. O gece yani perşembe gecesi benden sorumlu olan abinin evine gittim. Darbe haberini alınca neler olduğunu anlamak için merak üzerine gittim. Normal zamanda abilerin evine haberleşerek gideriz. Bana niye geldin diye sordular. Ben onlara yarın yarın bir faaliyet olacak bilginiz var mı diye sordum. Bu soruyu onlara sorunca kızdılar, sen nerden biliyorsun, bundan kime bahsettin, sana bunu kim söyledi, dediler. Ben de Albay Orhan Yıkılkan'ın söylediğini onlara bildirdim. Bana sıkı sıkı tembih ettiler. Bu konuyla ilgili hiç kimseye hiçbir yerde hiçbir şey söylemeyeceksin, olay çok gizli bir şekilde devam edecek, deşifre olmayacak dediler.
Akar en son MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüştü. Fidan makamdan ayrıldıktan sonra Özel Kuvvetler'den 20 civarında tam teçhizatlı asker Karargâh'a girdi.
"AKAR 'YANLIŞ YAPIYORSUNUZ' DİYORDU"
İçeri girdiğimizde Akar Paşa bize 'Yanlış yapıyorsunuz' dedi. Özel Kuvvetler onu götürdü. Sürekli bize 'Yanlış yapıyorsunuz' diyordu. Ben orada kaldım. Meclis'in bombalandığını, sivil halkın öldürüldüğünü TV'den öğrendiğimde pişman olmaya başladım. Yapılanlar katliam gibiydi."
Son Güncelleme: 20.07.2016 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.